Пријављивао криминал па завршио на оптуженичкој клупи!

Пред бањалучким Основним судом настављено је судјење Борку Џајићу по оптужници Окружног тужилаштва Бања Лука за лажно пријављивање криминала и корупције. Џајић је поднио неколико стотина пријава против највиших функционера Републике Српске због криминала и корупције. На крају је он завршио на оптуженичкој клупи. Због директног сукоба интереса тражио је изузеће поступајућег тужиоца. Окружно тужилаштво одбило је тај захтјев.

Република Српска 25.02.2015 | 14:49
Пријављивао криминал па завршио на оптуженичкој клупи!

Колегијум Окружног тужилаштва Бања Лука одбио је као неоснован захтјев оптуженог Борка Џајића за изузећем тужиоца овог Тужилаштва Дијане Кукобат. Борко Џајић којем се суди због наводног лажног пријављивања неколицине носиоца највиших функција у Српској тражио је изузеће поступајућег тужиоца јер је тужилац супруга замјеника директора Пореске управе Републике Српске у вријеме када је директор био Миле Баника којег је измедју осталих Џајић пријављивао.

"Након оцјене изјашњења поступајућег тужиоца, Колегиј Тужилаштва је утврдио да је захтјев оптуженог Борка Џајића у цјелости неоснован, односно да су разлози које наводи за изузеће тужиоца неоправдани, јер имајући у виду да је оптужени након што је био упознат са одлукама Специјалног тужилаштва Републике Српске о обуставама ли неспроводјењима истраге поново достављао лажне кривичне пријаве овом Тужилаштву."- наводи тужилаштво у образложењу одлуке коју је потписао главни тужилац Желимир Лепир.

Борко Џајић у име Форума родитеља Бања Лука правосудним институцијама поднио је небројено документованих пријава против носиоца највиших функција у Републици Српској због криминала и корупције. Све његове пријаве одбачене су без спроводјења било каквих истрага. Џајић се терети да је понављао подношење пријава иако то по Конвенцији о заштити људских права има право о чему је обавијестио и Суд за људска права у Старзбуру. Џајић сада тражи изузеће Окружног тужилаштва Бања Лука. Тврди да је Тужилаштво очигледно у служби заштите режима и оних који су починили криминал који је пријављивао.

Окружно тужилаштво Бања Лука против Џајића је оптужницу поднијело у јулу 2012 године. Против Џајића је по истим оптужбама покушан процес и преко Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву али је то тужилаштво за разлику од бањалучког у фебруару 2013 године оцијенило да нема доказа за подизањем оптужнице.

Опширније данас у Дневнику БН ТВ у 16:00

БН ТВ

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Вуки БЛ

25.02.2015 14:03

Мотку у саке па редом.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

п правник

25.02.2015 14:06

Каква дрзава такве и судије

ОДГОВОРИТЕ
Name

ддд

25.02.2015 16:41

Неко наивка опасно искориштава.

Name

Муљ и магла

25.02.2015 14:25

Може ли се наћи упечатљивији примјер од овог како овдје систем функционише? Шта на то каже ОХР?

ОДГОВОРИТЕ
Name

вирус

25.02.2015 14:56

Нетреба њих пријављивати, бомбе у куце им треба бацати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валентин инцко

25.02.2015 15:21

Правде у БиХ нема и не постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауслендер

25.02.2015 15:40

По оној народној "Кадија те тужи, кадија ти и суди". Па онда кажу да не треба реформа правосуђа. Правосуђе је независно и не вјерујте људи својим очима него оном што вам власт каже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

25.02.2015 16:02

Вјероватно му је тешко доказати то што је тврдио па отуд његове муке. Јадни човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џери

25.02.2015 16:41

Тако је и тужилац Зорица Т. штитила криминал и корупцију бившег Министра (не)правде Џералда С. ЖАЛОСНО ЗА СВЕ ПОШТЕНЕ ГРАЂАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

25.02.2015 17:16

Није лопов ко краде него кога ухвате. Тако Дјаја нико није окривљен па сад њега због клевете. ДРАГИ ДРУЗЕ ТИТО, САМО ЗОВИ ЛЕТЕЦЕМО КО ОРЛОВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје су ти 'Жвиждачи'..??!!

25.02.2015 20:54

Овај човјек се нашао буквално сам на ледини и вјетрометини, појединац у сукобу са институцијама система. Умјесто да његове информације, тужилаштво и полиција дакако, користе као изворе сазнања, па макар и на нивоу индиција, да их провјеравају и испитају, они га туже и оптужују, по сваку цијену да га ушуткају и 'поклопе'. Човјек је у праву, али нико да га подржи, нигдје ни НВО ни покрета или организације тзв. 'Жвиждача'. Ништа од тога, само по који новинарски прилог и само у појединим медијима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

25.02.2015 21:17

Нема даље. Све наопако. Ужас.

ОДГОВОРИТЕ