НСРС: "Покајничка" сједница 4. марта

Колегијум Народне скупштине Републике Српске је одлучио. Посебна сједница заказана је за 4. март. По хитном поступку биће разматран Приједлог закона о измјенам и допунама Закон о фискланим касама.

Република Српска 24.02.2015 | 12:45
НСРС: "Покајничка" сједница 4. марта

На дневном су између осталог и нацрти закона о измјенама и допунама закона о доприносима, порезу на доходак, порезу на непокретности, порезу на добит и одговођеном плаћању пореског дуга.

Укупно је 14 нацрта и измјена постојећих закона. Посланици имају седам дана да прочешљају материјале које су стигли са Трга Републике и три дана за расправу.

Опозиција је јасна. По њима Влада Српске није припремила реформске законе – већ је признала сопствене промашаје.

Опозицини посланици једино закон о фискланој одговорности виде као реформу, сви остали су, кажу, недвосмсилено признање раније погубних одлука извршне власти.

Зато посебну сједницу називају ''покајничком'' на којој ће још једном поновити да су били у праву када су указивали на пропусте.

Критике су посебно упућене на рачун министра финансија. Опзиционарима је посебно контрадикторно то што је Зоран Тегелтија прво аминовао повећање стопе доприноса, а сада их смањује.

Поручују да за погрешне одлуке и учињену штету неко мора да одговора.

(БН ТВ)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Љиљана

24.02.2015 12:31

Ову битну сједницу цемо гледати око сат и по,а онда Јагодици,па серија,Фокус ,Српска данас........на крају немамо појма ста они све прицају,усвајају то се зове медијски мрак....

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

24.02.2015 15:44

Нека сједница како це плате зарадити.

Name

2 ријечи:

24.02.2015 12:37

Карачи еxпресс!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сједнице

24.02.2015 14:31

Сједнице НС свугдје у региону су дан када Јавни сервис сви заобилазе у широком луку, једино код нас изгледа има оних који би тобоже то гледали по читав дан а и посланика који воле да се јављају нарочито кад је живи пренос да би их видјеле таште, комшије и сл. Када се камере угасе, утихне и расправа нарочито опозициона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браиндамагед

24.02.2015 16:03

Па бас зато и треба преносити да несто раде, а не да тамо цмеље бице их барем срам од комсија и родбине, а да примају огромне паретине. Поред тога, треба овај народ да види ста се то све ради, ионако су сви незапослени и сједе куци поготово сад кад је зима, а не да гледају турске серије и вијести из Републике ал Сведске на РТРС-у и да мисле да је све сарено ко у калеидоскопу и да затупљују, да се баба цесља док село гори. Пренос није био потребан када је вецина била стабилна сада треба да се допусти парламентарна борба и да се полтике и аргументи презентују и понуде јавности, а да јавност после заузме став. То тако функционисе у развијеним парламентарним демократијама, посебно у теским временима каква су данас. Ал ста би ти могао о томе знати, ти си изгледа за сјевернокорејски модел црвене бурзоазије,(све верзије од РС2006 до РС2015 карактеристицне по ухљебљивању неспособних али родјацко-комовско-земљацко-странацко-исподпросјецно интелигентно подобних) и доносење одлука по будзацима и ресторанима, ваљда мислис и ти цес се угурати у ту бурзоазију или тај ресторан, или си вец угуран, у сваком слуцају те поздрављам :)

Name

страни

24.02.2015 17:09

Бјезите народе васи оце и дусу да вам одузму.СТО ЦЕ ВАМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

24.02.2015 19:20

хттпс:/www.yоутубе.цом/Wатцх?в=ОWyХКерqYек зијанцер:

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

24.02.2015 22:16

Ма каква покајничка? Може ли неко израчунати колико су клепили пара на њима? Могли су их укинути за 6 мјесеци.

ОДГОВОРИТЕ