NSRS: "Pokajnička" sjednica 4. marta

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske je odlučio. Posebna sjednica zakazana je za 4. mart. Po hitnom postupku biće razmatran Prijedlog zakona o izmjenam i dopunama Zakon o fisklanim kasama.

Republika Srpska 24.02.2015 | 12:45
NSRS: "Pokajnička" sjednica 4. marta

Na dnevnom su između ostalog i nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o doprinosima, porezu na dohodak, porezu na nepokretnosti, porezu na dobit i odgovođenom plaćanju poreskog duga.

Ukupno je 14 nacrta i izmjena postojećih zakona. Poslanici imaju sedam dana da pročešljaju materijale koje su stigli sa Trga Republike i tri dana za raspravu.

Opozicija je jasna. Po njima Vlada Srpske nije pripremila reformske zakone – već je priznala sopstvene promašaje.

Opozicini poslanici jedino zakon o fisklanoj odgovornosti vide kao reformu, svi ostali su, kažu, nedvosmsileno priznanje ranije pogubnih odluka izvršne vlasti.

Zato posebnu sjednicu nazivaju ''pokajničkom'' na kojoj će još jednom ponoviti da su bili u pravu kada su ukazivali na propuste.

Kritike su posebno upućene na račun ministra finansija. Opzicionarima je posebno kontradiktorno to što je Zoran Tegeltija prvo aminovao povećanje stope doprinosa, a sada ih smanjuje.

Poručuju da za pogrešne odluke i učinjenu štetu neko mora da odgovora.

(BN TV)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Ljiljana

24.02.2015 12:31

Ovu bitnu sjednicu cemo gledati oko sat i po,a onda Jagodici,pa serija,Fokus ,Srpska danas........na kraju nemamo pojma sta oni sve pricaju,usvajaju to se zove medijski mrak....

ODGOVORITE
Name

mirko

24.02.2015 15:44

Neka sjednica kako ce plate zaraditi.

Name

2 riječi:

24.02.2015 12:37

Karači express!

ODGOVORITE
Name

sjednice

24.02.2015 14:31

Sjednice NS svugdje u regionu su dan kada Javni servis svi zaobilaze u širokom luku, jedino kod nas izgleda ima onih koji bi tobože to gledali po čitav dan a i poslanika koji vole da se javljaju naročito kad je živi prenos da bi ih vidjele tašte, komšije i sl. Kada se kamere ugase, utihne i rasprava naročito opoziciona.

ODGOVORITE
Name

braindamaged

24.02.2015 16:03

Pa bas zato i treba prenositi da nesto rade, a ne da tamo cmelje bice ih barem sram od komsija i rodbine, a da primaju ogromne paretine. Pored toga, treba ovaj narod da vidi sta se to sve radi, ionako su svi nezaposleni i sjede kuci pogotovo sad kad je zima, a ne da gledaju turske serije i vijesti iz Republike al Svedske na RTRS-u i da misle da je sve sareno ko u kaleidoskopu i da zatupljuju, da se baba ceslja dok selo gori. Prenos nije bio potreban kada je vecina bila stabilna sada treba da se dopusti parlamentarna borba i da se poltike i argumenti prezentuju i ponude javnosti, a da javnost posle zauzme stav. To tako funkcionise u razvijenim parlamentarnim demokratijama, posebno u teskim vremenima kakva su danas. Al sta bi ti mogao o tome znati, ti si izgleda za sjevernokorejski model crvene burzoazije,(sve verzije od RS2006 do RS2015 karakteristicne po uhljebljivanju nesposobnih ali rodjacko-komovsko-zemljacko-stranacko-ispodprosjecno inteligentno podobnih) i donosenje odluka po budzacima i restoranima, valjda mislis i ti ces se ugurati u tu burzoaziju ili taj restoran, ili si vec uguran, u svakom slucaju te pozdravljam :)

Name

strani

24.02.2015 17:09

Bjezite narode vasi oce i dusu da vam oduzmu.STO CE VAM!

ODGOVORITE
Name

mrkalj.

24.02.2015 19:20

https:/www.youtube.com/Watch?v=OWyHKerqYek zijancer:

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

24.02.2015 22:16

Ma kakva pokajnička? Može li neko izračunati koliko su klepili para na njima? Mogli su ih ukinuti za 6 mjeseci.

ODGOVORITE