Жена умрла од царског реза, љекари кажу да су били маестрални!?

Како ћу сад сам са троје деце, очајан је Владан Миладиновић, супруг Соње Миладиновић (36) која је преминула услед компликација након царског реза.

Србија 21.02.2015 | 23:33
Жена умрла од царског реза, љекари кажу да су били маестрални!?

Тромесечна Лена мајку једва да је видела, а петогодишњи Никола стално пита где је мама јер још ни не зна да је умрла. Једино најстарији Стефан (15) зна тужну истину.

- Немам снаге да им кажем истину. Ово је неидрживо - почиње причу Владан.

У Београду су лекари покушавали да спасу Соњу, више пута су је оперисали санирајући повреде бешике, уретре, црева и оживљавали је.

- Пре месец дана била је клинички мртва, престали су да јој раде срце и плућа, али су је лекари реанимирали и оживели. Седам пута је реанимирана 10. јануара - са тугом се присећа Владан.

Он каже да је гинеколог др Маша Илић Марић из Ћуприје водила две последње Соњине трудноће, а после операције признала је да је дошло до компликација.

- Она ми је казала да се царски рез искомпликовао и да је посекла уретру. После операције ме је слагала да су црева била слепљена за бубреге, да је све урасло једно у друго, па да је то тако Соња не би ни могла да буде жива - наводи очајни Владан.

Гинеколог: Маестрални смо

Гинеколог Соње Миладиновић, др Маша Илић Марић, прича да је шесторо лекара ћупријске Опште болнице забринуло велико крварење породиље и да су урадили маестралан посао. - Реч је о жени коју сам три пута порађала царским резом. Трећи царски рез сам по себи носи ризик. Она је притом имала још две операције киле. Догодило се акутно попуштање материце са крволиптањем, једна од најтежих ситуација у акушерству. То се решава вађењем материце, а притом ту је много прираслица са других органа са претходних операција. Шесторо лекара гинеколога, хирурга и уролога било је у сали - прича др Маша Илић Марић.

ВМА: Била је пуна повреда

У документацији са ВМА стоји да је Соња примљена 16. новембра у тешком општем стању, у хеморагичном шоку због крварења, са повредама мокраћне бешике, уретера, црева. Дан касније урађена је ревизија ране, па следећег још једна. У више наврата саниране су некротичне зоне на потколеници са којима је пацијенткиња примљена у установу.

- Заустављена су јој крварења и покушана је реконструкција повређених мокраћовода и мокраћне бешике. Даље је све рађено на урологији и на интерној ургентној. У лечење је био укључен конзилијум лекар - кажу на ВМА, коју је јуче посетила и инспекција.

Исидорина смрт и даље мистерија

Узрок смрти Исидоре Маринковић (19) из Неготина, која је преминула у осмом месецу трудноће на Одељењу гинекологије ЗЦ Неготин, биће познат у понедељак, 23. фебруара, кад се очекује да буду готови резултати обдукције, најављују из ЗЦ Неготин. Исидора се данима жалила да јој је лоше, а лекари нису ништа предузимали, чак ни док је имала нападе гушења.

 

(Блиц.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Уни урадисе сто могосе

21.02.2015 22:40

Ова дзукела требала је **кати, а не на ту муценицу наваљивати. Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

то су љекари

22.02.2015 05:40

Купљена диплома или за годину све 4 заврсене...и за рукав доведен доктор на радно мјесто без икаква искуства зато намје здравство овакво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

22.02.2015 06:44

Дефинитивно је време да се овакви пропусти строго казњавају. Па доста нам је висе касапина по болницама који су на ко зна који нацин заврсавали факултете. Где им је савест... А породици сауцесце...

ОДГОВОРИТЕ