Žena umrla od carskog reza, ljekari kažu da su bili maestralni!?

Kako ću sad sam sa troje dece, očajan je Vladan Miladinović, suprug Sonje Miladinović (36) koja je preminula usled komplikacija nakon carskog reza.

Srbija 21.02.2015 | 23:33
Žena umrla od carskog reza, ljekari kažu da su bili maestralni!?

Tromesečna Lena majku jedva da je videla, a petogodišnji Nikola stalno pita gde je mama jer još ni ne zna da je umrla. Jedino najstariji Stefan (15) zna tužnu istinu.

- Nemam snage da im kažem istinu. Ovo je neidrživo - počinje priču Vladan.

U Beogradu su lekari pokušavali da spasu Sonju, više puta su je operisali sanirajući povrede bešike, uretre, creva i oživljavali je.

- Pre mesec dana bila je klinički mrtva, prestali su da joj rade srce i pluća, ali su je lekari reanimirali i oživeli. Sedam puta je reanimirana 10. januara - sa tugom se priseća Vladan.

On kaže da je ginekolog dr Maša Ilić Marić iz Ćuprije vodila dve poslednje Sonjine trudnoće, a posle operacije priznala je da je došlo do komplikacija.

- Ona mi je kazala da se carski rez iskomplikovao i da je posekla uretru. Posle operacije me je slagala da su creva bila slepljena za bubrege, da je sve uraslo jedno u drugo, pa da je to tako Sonja ne bi ni mogla da bude živa - navodi očajni Vladan.

Ginekolog: Maestralni smo

Ginekolog Sonje Miladinović, dr Maša Ilić Marić, priča da je šestoro lekara ćuprijske Opšte bolnice zabrinulo veliko krvarenje porodilje i da su uradili maestralan posao. - Reč je o ženi koju sam tri puta porađala carskim rezom. Treći carski rez sam po sebi nosi rizik. Ona je pritom imala još dve operacije kile. Dogodilo se akutno popuštanje materice sa krvoliptanjem, jedna od najtežih situacija u akušerstvu. To se rešava vađenjem materice, a pritom tu je mnogo priraslica sa drugih organa sa prethodnih operacija. Šestoro lekara ginekologa, hirurga i urologa bilo je u sali - priča dr Maša Ilić Marić.

VMA: Bila je puna povreda

U dokumentaciji sa VMA stoji da je Sonja primljena 16. novembra u teškom opštem stanju, u hemoragičnom šoku zbog krvarenja, sa povredama mokraćne bešike, uretera, creva. Dan kasnije urađena je revizija rane, pa sledećeg još jedna. U više navrata sanirane su nekrotične zone na potkolenici sa kojima je pacijentkinja primljena u ustanovu.

- Zaustavljena su joj krvarenja i pokušana je rekonstrukcija povređenih mokraćovoda i mokraćne bešike. Dalje je sve rađeno na urologiji i na internoj urgentnoj. U lečenje je bio uključen konzilijum lekar - kažu na VMA, koju je juče posetila i inspekcija.

Isidorina smrt i dalje misterija

Uzrok smrti Isidore Marinković (19) iz Negotina, koja je preminula u osmom mesecu trudnoće na Odeljenju ginekologije ZC Negotin, biće poznat u ponedeljak, 23. februara, kad se očekuje da budu gotovi rezultati obdukcije, najavljuju iz ZC Negotin. Isidora se danima žalila da joj je loše, a lekari nisu ništa preduzimali, čak ni dok je imala napade gušenja.

 

(Blic.rs)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Uni uradise sto mogose

21.02.2015 22:40

Ova dzukela trebala je **kati, a ne na tu mucenicu navaljivati. Fuj

ODGOVORITE
Name

to su ljekari

22.02.2015 05:40

Kupljena diploma ili za godinu sve 4 zavrsene...i za rukav doveden doktor na radno mjesto bez ikakva iskustva zato namje zdravstvo ovakvo.

ODGOVORITE
Name

Tamo Daleko Breee

22.02.2015 06:44

Definitivno je vreme da se ovakvi propusti strogo kaznjavaju. Pa dosta nam je vise kasapina po bolnicama koji su na ko zna koji nacin zavrsavali fakultete. Gde im je savest... A porodici saucesce...

ODGOVORITE