Др Неле Карајлић о линчу у Сарајеву

Чим су сазнали да сам тамо, хтели су да ме линчују. Полицајци су ме заштитили.

Забава 21.02.2015 | 08:07
Др Неле Карајлић о линчу у Сарајеву

Тако Ненад Јанковић, познатији као Др Неле Карајлић, описује своју посету родном Сарајеву после 23 године.

- Уверио сам се да у Сарајеву нема ни Т од толеранције, ни Д од демократије, ни М од мултикултуралности. Нисам се осећао пријатно. Све су закували локални новинари на друштвеним мрежама. После промоције књиге „Фајронт у Сарајеву“ на Јахорини, која је била фантастична, другари су ме позвали у једну конобу у Сарајеву. Отишли смо тамо, мада сам се опкладио с њима да ће бити провокација. Фрку је направило неколико новинара, које нису пустили унутра. Они су вест да сам у граду објавили на друштвеним мрежама. Одмах су се појавили коментари да ме треба линчовати - каже за „Блиц“ Неле, који је Сарајево напустио као избеглица у вихору рата 1992.

Додаје да су затим у конобу ушли федерални полицајци.

- Један од њих је пришао и рекао: „Значи, ту је тај Неле Карајлић“. Федералци су рекли да су ту да би ме заштитили од провокација. Седели смо уз пиће још сат времена. Кад су новинари хтели да упадну унутра, изашао сам на споредни излаз. Чекао ме је аутомобил на другој страни улице и док су новинари, који су покренули ово лудило, узалудно покушавали да ме нађу у ресторану, ја сам уз оружану пратњу федералне полиције већ био на путу за Јахорину - каже Неле.

Он је тренутно у Македонији, где промовише своју књигу у којој у стилу пародије пише о родном граду, због чега га у Сарајеву сматрају непожељним.

Извор: Блиц

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

поплава

21.02.2015 12:51

Жалосно, ништа друго се нема рећи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

21.02.2015 15:06

Сарајево је постало све само не мултиетницко а толеранција је само на папиру,тамо су добро досли само вехабије и арапи и продане дусе као Бјелогрлиц и Трифуновиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пантелија

22.02.2015 08:27

Неле Карајлицу друзе ми Срби то овако каземо:Ко сије вјетар зање олују.

Name

Бошњак

21.02.2015 15:20

Шта си очекивао да те дочекају са овацијама. Ти и твој ментор Немања Кустурица, којем се увлачиш, су непожељни у Сарајеву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Твој комсија

21.02.2015 18:51

Нико си и ниста. Нестало ти пара, па правис рекламу себи. Неби од нас твојих бивсих комсија нико те ни такео. Имамо ми прецих и паметнијх послова него стобом прицати, а вала немамо ни о цему. А јос увијек су исти у улазу, мозда 2-3 да нису висе ту. Знас гдје су? Умрли од старости, па им дјеца продали станове. Дјеца таква као ти сто си...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо твој некадасњи друг

21.02.2015 22:14

Ма Неле одувијек си био Карна .Испалио си се из Сарајва и отисао на казан у Београд : Нетребас лагат и пљуват по Сарајеву да би био Србин .Буди брате шта хоћеш јер ти то нико не брани ал немој лагат .Нико ти није пријетио у коноби нити хтјео линцовати .Одкуд сад то . Твој буразер долази и нико га ни не погледа осим његове старе раје .Ма Ченифа си од човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кхал Дрого

22.02.2015 08:22

Госп.Јанковић је један од 150.000 Срба (+/- која хиљада) који је у ратним годинама протеран из ужег Сарајева, тј оног под контролом тзв АбиХ. Успут се и српско име настоји избрисати, све улице именоване до 90их по значајним Србима су преименоване, што ипак много говори. За разлику од других наших Срба (од којих су неки ипак много горе прошли, и били убијени на најсвирепије начине), углавном не толико познатих, госп. Јанковић беше итекако познат, један од најупечатљивијих ликова "Надреалиста" који су као нико пре обележили једно време, и свој град Сарајево. Слушао сам неколико његових интервјуа, и беше изузетно коректан у својим ставовима, није никог олако и неправедно оклеветао, није био престрог, али није ни увијао, разголитио је Сарајево, приказао га какво јесте. Наравно, у блискоисточном (или федералном) Сарајеву постао је омражен, али тамо су сви Срби мање-више омражени, било да су у питању они у Српској, или пак Србији. И тако свратио госп.Јанковић до свог родног града, нашао се са друштвом у једном сарајевском локалу, и хаос. Креће медијска хајка у бошњачком делу фед.БиХ, позиви на линч, на једном порталу ("Кликс") 1280 коментара, еј 1280, наравно 99% су најодрватније поруке и гадости, поганштине својствене овом поднебљу, видимо ни на овом порталу не мањкају. И тако Неле је још једном разголитио, овај пута ненамерно овај град у којем су некад и Срби живели, Сарајево се опет показало какво јесте, у свом пуном "сјају", и у свом тако препознатљивом поганлуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брека

22.02.2015 08:34

Мало је рец коју си лаз реко!!! Који линц? Тебе нико не ј... 2%. Сто си љубоморан на рају која јос увијек долази и долазице? И на крају крајева, вазда си папак био то цес и остати. Брат ти је људина од цовјека. Ти да си хтио доци, не би се кладио. А нико те не би ни дирнуо, а и да ти неко опсује, ста? Сваки дан некоме ланемо и споменемо близу и даљу фамилију, и опет се поздравимо. Е ста уради од себе, папак. Цуј линц?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

22.02.2015 09:59

Да би био добро досао у Сарајево морас обуци маицу са ликом Дивљака или исламске дрзаве ИСИЛ.и пљувати по Србима инаце ево како си добро досао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

22.02.2015 12:01

Др. Братољуб Клаић. ''Ријецник страних ријеци израза и кратица'' 1951 год. тијец-----Р А Ј А--- +Р А Ј А+ ар.у бивсој Турској-поданици, кметови, (обицно немусли- мани): сиротиња..... ДАКЛЕ САРАЈЕВСКА ЦУВЕНА РАЈА......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

22.02.2015 13:04

"Кад су новинари хтели да упадну унутра, изашао сам на споредни излаз"... Из овог закљуцих да лик побјезе од новинара, нигдје се не спомиње да га је ико други хтио видјети.. а и сам не прица о томе. Јефтина самопромоција књиге...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дебели

23.02.2015 19:03

А има ли Сарајево право на Србина да у њему и о њему проговори?

ОДГОВОРИТЕ
Name

фефер

23.02.2015 20:20

Лик написао глупости у књизи и чуди га реакција. Лик све негативно прича о Сарајеву у којем никад није био након рата.. Који кркан мораш бит. Можда ни ја сад из Сарајева да одем код Кустурице не би се смиео вратити у Сарајево.

ОДГОВОРИТЕ