Краљевчанин креће бициклом у Јапан

Краљевчанин Драган Шибалић кренуће 12. априла, на Ускрс, бициклом из Краљева ка Јапану. Према његовој процени, путовање ће трајати 6 месеци, а прећи ће 20.000 километара.

Србија 19.02.2015 | 22:30
Краљевчанин креће бициклом у Јапан

Шибалић каже за Тањуг да ће углавном спавати у шатору, јер су рецимо у Сибиру раздаљине између градова огромне, тако да ће бити принуђен да користи шатор, док ће у већим градовима користити хотеле.

Храном ће се снабдевати у продавницама и супермаркетима, а успут ће и сам нешто припремати.

Каже да га је на путовање бициклом у Јапан подстакао авантуристички дух.

"За ову туру ће ми требати око 6 хиљада евра, а до сада сам прикупио близу 3.000 евра од донатора и спонзора. Највећи проблем је што су спонзори неповерљиви, јер им невероватно делује да неко хоће бициклом до Јапана” каже Шибалић.

Овај Краљевчанин ће до Јапана возити преко Украјине, Казахстана, Русије, Монголије. Трајектом ће прећи од Владивостока до Јужне Кореје, где ће имати око 1.500 километара вожње, и онда трајектом до Јапана.

"Обићи ћу цео Јапан, а за то ће ми требати око месец дана. Планирам да освојим вулкан на планини Фуџи, на 3.776 метара надморске висине, где ће се завијорити српска застава. У Србију ћу се вратити авионом из Токија, а можда и возом из Владивостока трансибирском железницом до Москве”, објашњава Шибалић свој план.

Драган Шибалић постао је познат јавности у Србији прошле године, када је прешао преко 7.000 километара, пратећи бициклом кошаркаше Партизана од Русије до Турске.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бозе баци циглу и буди прецизан

20.02.2015 01:04

Будала и кривих врба никад неце нестати

ОДГОВОРИТЕ