Ко стоји иза поскупљења у Бањалуци?

Поскупљење услуга Чистоће у Бањалуци давно је договорено, сазнаје БН телевизија. На томе је, прије него што је такву одлуку донио прво Савјет за привреду, а затим и градоначелник Бањалук, инсистирао министар финансија Зоран Тегелтија. Власник Чистоће Младен Миловановић један је од његових најближих сарадника.

Република Српска 19.02.2015 | 16:50
Ко стоји иза поскупљења у Бањалуци?

Поскупљење комуналних услуга званично је договорено у децембру на Савјету за привреду. Градоначелник је дао свој пристанак.

Незванично, поскупљење комуналија, прије свега одвоза смећа, смишљено је у кабинету министра финансија који је Бањалуку условљавао кредитима и новцем из Фонда солидарности уколико не одобри поскупљење услуга Чистоће.

Већински власник Чистоће Младен Миловановић из Мркоњића, власник је фирме МГ Минд, а један и од најближих сарадника министра финансија. Зоран Тегелтија у децембру тврдио је да Влада не врши притисак на град. Исто тврди и градоначелник.

Чистоћа је прије него што је дошло до промјене власничке структуре граду нудила да дио дуга према буџету града претвори у додатни пакет акција града, чиме би Бањалука постала већински власник Чистоће.

Град то није прихватио. Опозиција у граду тврди да је све био смишљен план, јер се знало и ко ће да купи Чистоћу и да ће доћи до повећања цијена. Одборници подсјећају да је градоначелник у новембру тврдио да ће град радије раскинути уговор са Чистоћом него што ће дозволити повећање цијене.

Град Бањалука, у медјувремену, имао је понуду за јефтинији одвоз смећа од једне словеначке фирме, али та понуда није разматрана.

Град Бањалука од Фонда солидарности за обнову од поплава требало је да добије око 3,5 милиона марака. Према доступним подацима тај новац још није стигао, али се очекује да ће ипак стићи након поскупљења услуга одвоза смећа.

БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

19.02.2015 15:53

Онај сто је убио Милана Вукелица и пљацка бре и лазе овај народ задњих 25 година......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуки БЛ

19.02.2015 16:04

Ви стварно мислите да је мг минд Кајина фирма?Прави власник је један цвикерас,презиме поциње на слово Т.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срамота

19.02.2015 16:10

"Чистоћа" није у власништву града? Збиља је ово све превршило сваку мјеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конобар

19.02.2015 16:40

Тржница-Чистоћа (касније Топлана)... вл. Шпирић-Тегелтија и ситни акционар К...

ОДГОВОРИТЕ
Name

крим јонг до дук

19.02.2015 16:40

Ово се зове силовање народа. Имам силу и радицу све сто хоцу. Дрекавац је направио многе милионере из опанака. Е сад ваља да се настави гртати новац,поскупљуј. Ово је овако и никако другације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац дрекавац

19.02.2015 16:51

...Нико паметан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

19.02.2015 16:54

Ма власници свега сто преставља Каја су Тегелтија, Каја и Кесиц. Тај трио дјелује кординирано са свих страна и сада дрзе пола Бањалуке. Каја је цовјек који је дрзао кафиц у Мркоњицу, па онда крено у сверц преко границе, а директор царине био Тегелтија, а Кесиц искусни полицијски функционер. Таква комбинација је еxтра за првобитну акомулацију капитала, све остало су милиони које овај тројац има....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојковиц Тихомир

19.02.2015 17:12

МАФИЈА ЕТО КО СТОЈИ ИЗА ПОСКУПЉЕЊА!!!МАФИЈА БРАЦО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МГ

19.02.2015 18:51

Само једна исправка, без дискусије. Није "Миловановиц", вец "Милановиц".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мркоњиц Град

19.02.2015 19:01

За све оне који не познају овај тројац, који је умислио себи и Бозије ствари, покусацу дати нека појасњена из прве руке. Кесиц је цовјеколики Орангутан који је све сто је стекао у зивоту стекао ОТИМАЊЕМ! Поцео је у рату кад је од свих несрба ,које је као сеф ДБ пребацио у Хрватску, и успут им узео све сто су имали, узео много, а наставио послије у миру, кад се као свака пијавица, накацио на све могуце будзете и поцео народу сисати крв. И то непрестано ради, сваке године све вецим апетитима и интензитетом. Спреман је на све да би отео оно сто је наумио, незајазљив је, и ако у неко крацем времену не заврси гдје му је мјесто, унистице све око себе, а ко зна колико генерација це испастати за његова злодјела. До сада је отео стотине милиона а понаса се као да је на самом поцетку. Какве пројекте су вец осмислили, нико не мозе ни замислити. Ово поскупљење комуналија је једна мала, ситна, кап у мору..

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

23.12.2015 21:09

Свака цаст за коментар..........

Name

дадо

19.02.2015 19:09

ВОДИТЕ БРИГУ О СВОЈИМ ОПСТИНАМА А МИ БАЊАЛУЦАНИ АКО НЕ БУДЕ ВАЉАЛО МЈЕЊАЦЕМО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

психолог

19.02.2015 20:39

Мутавост није врлина.

Name

сирогојно

19.02.2015 19:12

И скоро сијелу господску улицу ,мислим на локале ,купио тај фамозни тројац а и висе

ОДГОВОРИТЕ