Ko stoji iza poskupljenja u Banjaluci?

Poskupljenje usluga Čistoće u Banjaluci davno je dogovoreno, saznaje BN televizija. Na tome je, prije nego što je takvu odluku donio prvo Savjet za privredu, a zatim i gradonačelnik Banjaluk, insistirao ministar finansija Zoran Tegeltija. Vlasnik Čistoće Mladen Milovanović jedan je od njegovih najbližih saradnika.

Republika Srpska 19.02.2015 | 16:50
Ko stoji iza poskupljenja u Banjaluci?

Poskupljenje komunalnih usluga zvanično je dogovoreno u decembru na Savjetu za privredu. Gradonačelnik je dao svoj pristanak.

Nezvanično, poskupljenje komunalija, prije svega odvoza smeća, smišljeno je u kabinetu ministra finansija koji je Banjaluku uslovljavao kreditima i novcem iz Fonda solidarnosti ukoliko ne odobri poskupljenje usluga Čistoće.

Većinski vlasnik Čistoće Mladen Milovanović iz Mrkonjića, vlasnik je firme MG Mind, a jedan i od najbližih saradnika ministra finansija. Zoran Tegeltija u decembru tvrdio je da Vlada ne vrši pritisak na grad. Isto tvrdi i gradonačelnik.

Čistoća je prije nego što je došlo do promjene vlasničke strukture gradu nudila da dio duga prema budžetu grada pretvori u dodatni paket akcija grada, čime bi Banjaluka postala većinski vlasnik Čistoće.

Grad to nije prihvatio. Opozicija u gradu tvrdi da je sve bio smišljen plan, jer se znalo i ko će da kupi Čistoću i da će doći do povećanja cijena. Odbornici podsjećaju da je gradonačelnik u novembru tvrdio da će grad radije raskinuti ugovor sa Čistoćom nego što će dozvoliti povećanje cijene.

Grad Banjaluka, u medjuvremenu, imao je ponudu za jeftiniji odvoz smeća od jedne slovenačke firme, ali ta ponuda nije razmatrana.

Grad Banjaluka od Fonda solidarnosti za obnovu od poplava trebalo je da dobije oko 3,5 miliona maraka. Prema dostupnim podacima taj novac još nije stigao, ali se očekuje da će ipak stići nakon poskupljenja usluga odvoza smeća.

BN TV

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Tamo Daleko Breee

19.02.2015 15:53

Onaj sto je ubio Milana Vukelica i pljacka bre i laze ovaj narod zadnjih 25 godina......

ODGOVORITE
Name

Vuki BL

19.02.2015 16:04

Vi stvarno mislite da je mg mind Kajina firma?Pravi vlasnik je jedan cvikeras,prezime pocinje na slovo T.

ODGOVORITE
Name

sramota

19.02.2015 16:10

"Čistoća" nije u vlasništvu grada? Zbilja je ovo sve prevršilo svaku mjeru.

ODGOVORITE
Name

Konobar

19.02.2015 16:40

Tržnica-Čistoća (kasnije Toplana)... vl. Špirić-Tegeltija i sitni akcionar K...

ODGOVORITE
Name

krim jong do duk

19.02.2015 16:40

Ovo se zove silovanje naroda. Imam silu i radicu sve sto hocu. Drekavac je napravio mnoge milionere iz opanaka. E sad valja da se nastavi grtati novac,poskupljuj. Ovo je ovako i nikako drugacije.

ODGOVORITE
Name

domaci stranac drekavac

19.02.2015 16:51

...Niko pametan.

ODGOVORITE
Name

Savo

19.02.2015 16:54

Ma vlasnici svega sto prestavlja Kaja su Tegeltija, Kaja i Kesic. Taj trio djeluje kordinirano sa svih strana i sada drze pola Banjaluke. Kaja je covjek koji je drzao kafic u Mrkonjicu, pa onda kreno u sverc preko granice, a direktor carine bio Tegeltija, a Kesic iskusni policijski funkcioner. Takva kombinacija je extra za prvobitnu akomulaciju kapitala, sve ostalo su milioni koje ovaj trojac ima....

ODGOVORITE
Name

Stojkovic Tihomir

19.02.2015 17:12

MAFIJA ETO KO STOJI IZA POSKUPLJENJA!!!MAFIJA BRACO!!!

ODGOVORITE
Name

MG

19.02.2015 18:51

Samo jedna ispravka, bez diskusije. Nije "Milovanovic", vec "Milanovic".

ODGOVORITE
Name

Mrkonjic Grad

19.02.2015 19:01

Za sve one koji ne poznaju ovaj trojac, koji je umislio sebi i Bozije stvari, pokusacu dati neka pojasnjena iz prve ruke. Kesic je covjekoliki Orangutan koji je sve sto je stekao u zivotu stekao OTIMANJEM! Poceo je u ratu kad je od svih nesrba ,koje je kao sef DB prebacio u Hrvatsku, i usput im uzeo sve sto su imali, uzeo mnogo, a nastavio poslije u miru, kad se kao svaka pijavica, nakacio na sve moguce budzete i poceo narodu sisati krv. I to neprestano radi, svake godine sve vecim apetitima i intenzitetom. Spreman je na sve da bi oteo ono sto je naumio, nezajazljiv je, i ako u neko kracem vremenu ne zavrsi gdje mu je mjesto, unistice sve oko sebe, a ko zna koliko generacija ce ispastati za njegova zlodjela. Do sada je oteo stotine miliona a ponasa se kao da je na samom pocetku. Kakve projekte su vec osmislili, niko ne moze ni zamisliti. Ovo poskupljenje komunalija je jedna mala, sitna, kap u moru..

ODGOVORITE
Name

srbin

23.12.2015 21:09

Svaka cast za komentar..........

Name

dado

19.02.2015 19:09

VODITE BRIGU O SVOJIM OPSTINAMA A MI BANJALUCANI AKO NE BUDE VALJALO MJENJACEMO!

ODGOVORITE
Name

psiholog

19.02.2015 20:39

Mutavost nije vrlina.

Name

sirogojno

19.02.2015 19:12

I skoro sijelu gospodsku ulicu ,mislim na lokale ,kupio taj famozni trojac a i vise

ODGOVORITE