Она је свој сан испунила!

Ана Дабовић у јуну ће дебитовати у WНБА лиги и истиче да ће то бити велики корак у њеној каријери, јер ће играти са најбољима на свету. "То ће бити велики плус за моју каријеру, али ипак се зна да ми је национални тим на првом месту".

Кошарка 19.02.2015 | 23:00
Она је свој сан испунила!

Кошаркашка репрезентативка Србије Ана Дабовић потписала је уговор са екипом Лос Анђелес Спаркса, женском секцијом чувених Лејкерса у WНБА, најјачој лиги света.
Она ће за свој нови тим дебитовати у јуну.

"Један од снова сваке девојчице када почиње да тренира кошарку је да заигра у женској НБА лиги и драго ми је што ће ми се тај циљ остварити овог лета. Поносна сам и срећна због тога", рекла је репрезентативка Србије за "Информер".

Ана је нагасила да ће то много значити за напредак у њеној каријери.

"Одлазак у САД биће велики корак за мене. Имаћу прилику да играм са најбољим играчицама света. Увек сам спремна да научим нешто ново и верујем да је WНБА право место за мене", истакла је Дабовићева, која ће бити десета играчица из Србије која ће заиграти у најјачој женској лиги на свету.

Упркос томе што јој наступ за Спарксе може много донети, Ана истиче да је репрезентација Србије на првом месту. Она каже да је баш због тога одабрала екипу из Лос Анђелеса.

"Женска НБА лига игра се само преко лета. Моји будући тренер у Спарксима Брајан Аглер има потпуно разумевање за моје обавезе у репрезентацији. То је и утицало на моју одлуку да играм за тај клуб. То ће бити велики плус за моју каријеру, али ипак се зна да ми је национални тим на првом месту".

Ана Дабовић, која ове сезоне наступа за турски Орманспор, у каријери је играла још за Херцег Нови, Арис, Динамо из Москве, Вислу, Динамо Новосибирск и Анкару.

Са репрезентацијом Србије освојила је сребро на Медитеранским играма (2009), као и сребро и бронзу у млађим категоријама на Европским првенствима (2006. и 2008).

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас истакао је да је Ана Дабовић својим партијама апсолутно заслужила позив у WНБА лигу.

"Ана пружа одличне партије последњих година. Мислим да су 24 поена, колико је дала САД на СП у Турској били сасвим довољни да добије позив неког тима из WНБА. Игром и резултатима је на терену заслужила је прилику да игра у најбољој лиги света", рекао је Ђилас.

Коментари / 0

Оставите коментар