Ona je svoj san ispunila!

Ana Dabović u junu će debitovati u WNBA ligi i ističe da će to biti veliki korak u njenoj karijeri, jer će igrati sa najboljima na svetu. "To će biti veliki plus za moju karijeru, ali ipak se zna da mi je nacionalni tim na prvom mestu".

Košarka 19.02.2015 | 23:00
Ona je svoj san ispunila!

Košarkaška reprezentativka Srbije Ana Dabović potpisala je ugovor sa ekipom Los Anđeles Sparksa, ženskom sekcijom čuvenih Lejkersa u WNBA, najjačoj ligi sveta.
Ona će za svoj novi tim debitovati u junu.

"Jedan od snova svake devojčice kada počinje da trenira košarku je da zaigra u ženskoj NBA ligi i drago mi je što će mi se taj cilj ostvariti ovog leta. Ponosna sam i srećna zbog toga", rekla je reprezentativka Srbije za "Informer".

Ana je nagasila da će to mnogo značiti za napredak u njenoj karijeri.

"Odlazak u SAD biće veliki korak za mene. Imaću priliku da igram sa najboljim igračicama sveta. Uvek sam spremna da naučim nešto novo i verujem da je WNBA pravo mesto za mene", istakla je Dabovićeva, koja će biti deseta igračica iz Srbije koja će zaigrati u najjačoj ženskoj ligi na svetu.

Uprkos tome što joj nastup za Sparkse može mnogo doneti, Ana ističe da je reprezentacija Srbije na prvom mestu. Ona kaže da je baš zbog toga odabrala ekipu iz Los Anđelesa.

"Ženska NBA liga igra se samo preko leta. Moji budući trener u Sparksima Brajan Agler ima potpuno razumevanje za moje obaveze u reprezentaciji. To je i uticalo na moju odluku da igram za taj klub. To će biti veliki plus za moju karijeru, ali ipak se zna da mi je nacionalni tim na prvom mestu".

Ana Dabović, koja ove sezone nastupa za turski Ormanspor, u karijeri je igrala još za Herceg Novi, Aris, Dinamo iz Moskve, Vislu, Dinamo Novosibirsk i Ankaru.

Sa reprezentacijom Srbije osvojila je srebro na Mediteranskim igrama (2009), kao i srebro i bronzu u mlađim kategorijama na Evropskim prvenstvima (2006. i 2008).

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas istakao je da je Ana Dabović svojim partijama apsolutno zaslužila poziv u WNBA ligu.

"Ana pruža odlične partije poslednjih godina. Mislim da su 24 poena, koliko je dala SAD na SP u Turskoj bili sasvim dovoljni da dobije poziv nekog tima iz WNBA. Igrom i rezultatima je na terenu zaslužila je priliku da igra u najboljoj ligi sveta", rekao je Đilas.

Komentari / 0

Ostavite komentar