Поштанске марке "Лунарни хороскоп - Година козе"

ЈП "По­шта Ср­би­је" об­ја­ви­ће данас пригодно филателистичко из­да­ње „Лунарни хороскоп - Година козе”, са две марке номинала 23 и 74 ди­на­ра.

Србија 19.02.2015 | 07:30
Поштанске марке "Лунарни хороскоп - Година козе"

Ово пригодно издање садржи и ФДЦ коверат првог дана, а штампано је у тиражу од 175.000 примерака за марку номинале 23 динара, односно 65.000 примерака за марку номинале 74 динара.

Уметничка обрада марке дело Бобана Савића, академског сликара, креатора марака Поште Србије.

Кинески хороскоп спада у најстарије познате хороскопе, а састоји се од 12 знакова од којих сваки влада једном лунарном годином.

Ови знаци зодијака носе називе животиња (Пацов, Биво, Тигар, Зец, Змај, Змија, Коњ, Коза, Мајмун, Петао, Пас, Свиња). Година козе почиње 19. фебруара, а завршава се 7. фебруара 2016. године.

"Лунарни хороскоп" је стална емисија Програма издавања пригодних поштанских марака Поште Србије од 2010. године.

На тај начин Пошта Србије придружује се поштанским управама у Европи и свету које издају ове марке, јер се показало да је ово једна од најтраженијих и најпродаванијих емисија марака, подсећа се у саопштењу.

Прве поштанске марке са мотивима лунарног хороскопа појавиле су се још педесетих година 20. века, а током шест деценија објављивања марака са овом темом, више од 90 поштанских управа света штампало је марке са мотивима лунарног хороскопа. Током 2013. године, пригодне поштанске марке са темом „Лунарни хороскоп”, издале су 22 поштанске управе, наводи се у саопштењу.

Коментари / 0

Оставите коментар