Видео: Хоће ли Срби поново аплаудирати великом Дирку?

Према речима Криса Флеминга, имаће прилику за то.

Кошарка 20.02.2015 | 08:00
Видео: Хоће ли Срби поново аплаудирати великом Дирку?

Иако Дирк Новицки од 2011. није играо за репрезентацију, ове године постоје услови да то уради још једном. Вероватно и последњи пут, зависно од успеха у борби за пласман на Олимпијске игре.

Немачки ас прославиће у јуну 37. рођендан и лако је поверовати да ће на лето још једном задужити опрему "панцера". Утакмице Групе Б Еуробаскета биће одигране од 5. до 10. септембра баш у Немачкој, у Берлину, где ће домаћа селекција угостити Србију, Исланд, Турску, Шпанију и Италију.

Хоће ли Дирк још једном заиграти и пред српским навијачима? Селектор Немаца Крис Флеминг каже да хоће.

"Разговарао сам са великим бројем играча и сви хоће да буду део Еуробаскета у Берлину, укључујући Дирка Новицког и Криса Кејмена", уверава тренер.

Новицки је први пут заиграо за Немачку давне 1997, у квалификацијама за Европско првенство. Одазивао се сваког лета и био лидер, све до остварења сна и наступа на Олимпијским играма у Пекингу 2008.

Није потребно истицати да је најбољи стрелац у историји репрезентације своје земље (2.912 поена на 141 утакмици), а најдирљивије моменте доживео је у Београду 2005, када је био МВП Европског првенства и добио овације које је немогуће заборавити.

Коментари / 0

Оставите коментар