Video: Hoće li Srbi ponovo aplaudirati velikom Dirku?

Prema rečima Krisa Fleminga, imaće priliku za to.

Košarka 20.02.2015 | 08:00
Video: Hoće li Srbi ponovo aplaudirati velikom Dirku?

Iako Dirk Novicki od 2011. nije igrao za reprezentaciju, ove godine postoje uslovi da to uradi još jednom. Verovatno i poslednji put, zavisno od uspeha u borbi za plasman na Olimpijske igre.

Nemački as proslaviće u junu 37. rođendan i lako je poverovati da će na leto još jednom zadužiti opremu "pancera". Utakmice Grupe B Eurobasketa biće odigrane od 5. do 10. septembra baš u Nemačkoj, u Berlinu, gde će domaća selekcija ugostiti Srbiju, Island, Tursku, Španiju i Italiju.

Hoće li Dirk još jednom zaigrati i pred srpskim navijačima? Selektor Nemaca Kris Fleming kaže da hoće.

"Razgovarao sam sa velikim brojem igrača i svi hoće da budu deo Eurobasketa u Berlinu, uključujući Dirka Novickog i Krisa Kejmena", uverava trener.

Novicki je prvi put zaigrao za Nemačku davne 1997, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Odazivao se svakog leta i bio lider, sve do ostvarenja sna i nastupa na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008.

Nije potrebno isticati da je najbolji strelac u istoriji reprezentacije svoje zemlje (2.912 poena na 141 utakmici), a najdirljivije momente doživeo je u Beogradu 2005, kada je bio MVP Evropskog prvenstva i dobio ovacije koje je nemoguće zaboraviti.

Komentari / 0

Ostavite komentar