Креће битка за ''Жућкову левицу''!

Звезда, Партизан или неко трећи? Сутра почиње јубиларно 50. издање Купа Радивоја Кораћа, а титулу брани Црвена звезда.

Кошарка 18.02.2015 | 23:00
Креће битка за ''Жућкову левицу''!

Четвртфиналним утакмицама између Металца и Вршца, те Партизана и Војводине сутра у нишкој дворани Чаир почиње завршни турнир кошаркашког Купа Радивоја Кораћа. Трофеј "Жућкове левице" други пут заредом брани Црвена звезда, која и ове године важи за главног фаворита, с обзиром на тренутну форму и партије у регионалној лиги.

Великог конкурента изабраници Дејана Радоњића имаће у екипи Партизана, која је у односу на почетак сезоне подигла форму и забележила девет везаних победа у АБА лиги. Вољом жреба одлучено је да се вечити састану већ у полуфиналу, под условом да претходно савладају Војводину, односно домаћина Константин.

Ако се у обзир узму претходне земље, СФРЈ, СРЈ и СЦГ, ово ће бити 50. такмичење националног Купа, а 13. откад носи име Радивоја Кораћа. Најтрофејни клуб у овом такмичењу је Партизан са 13 трофеја, Звезда има седам, а ФМП из Железника три.

Интересантно је да ће Ниш 11. пут бити домаћин финалне утакмице или финалног турнира националног Купа, по чему је град на Нишави апсолутни рекордер. Београд је био организатор пет пута, Нови Сад три, а Крагујевац два пута.

Распоред:

Четвртак

17.00 Металац - Вршац

21.00 Партизан - Војводина

Петак:

17.00 Мега Лекс - ФМП

21.00 Црвена звезда - Константин

Полуфинални мечеви играће се 21. фебруара у терминима од 18.30 и 21 сат, док је финална утакмица Купа Радивоја Кораћа заказана за недељу у 17 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар