Kreće bitka za ''Žućkovu levicu''!

Zvezda, Partizan ili neko treći? Sutra počinje jubilarno 50. izdanje Kupa Radivoja Koraća, a titulu brani Crvena zvezda.

Košarka 18.02.2015 | 23:00
Kreće bitka za ''Žućkovu levicu''!

Četvrtfinalnim utakmicama između Metalca i Vršca, te Partizana i Vojvodine sutra u niškoj dvorani Čair počinje završni turnir košarkaškog Kupa Radivoja Koraća. Trofej "Žućkove levice" drugi put zaredom brani Crvena zvezda, koja i ove godine važi za glavnog favorita, s obzirom na trenutnu formu i partije u regionalnoj ligi.

Velikog konkurenta izabranici Dejana Radonjića imaće u ekipi Partizana, koja je u odnosu na početak sezone podigla formu i zabeležila devet vezanih pobeda u ABA ligi. Voljom žreba odlučeno je da se večiti sastanu već u polufinalu, pod uslovom da prethodno savladaju Vojvodinu, odnosno domaćina Konstantin.

Ako se u obzir uzmu prethodne zemlje, SFRJ, SRJ i SCG, ovo će biti 50. takmičenje nacionalnog Kupa, a 13. otkad nosi ime Radivoja Koraća. Najtrofejni klub u ovom takmičenju je Partizan sa 13 trofeja, Zvezda ima sedam, a FMP iz Železnika tri.

Interesantno je da će Niš 11. put biti domaćin finalne utakmice ili finalnog turnira nacionalnog Kupa, po čemu je grad na Nišavi apsolutni rekorder. Beograd je bio organizator pet puta, Novi Sad tri, a Kragujevac dva puta.

Raspored:

Četvrtak

17.00 Metalac - Vršac

21.00 Partizan - Vojvodina

Petak:

17.00 Mega Leks - FMP

21.00 Crvena zvezda - Konstantin

Polufinalni mečevi igraće se 21. februara u terminima od 18.30 i 21 sat, dok je finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća zakazana za nedelju u 17 sati.

Komentari / 0

Ostavite komentar