Један од најбољих иде у пензију!

Алберто Контадор, двоструки победник "Трке кроз Француску", најавио: "Крај 2016. године".

Остали спортови 17.02.2015 | 10:20
Један од најбољих иде у пензију!

Сматрају га једним од најбољих бициклиста свих времена. Шпанац Алберто Контадор два пута је побеђивао у најпрестижнијој бициклистичкој трци на свету "Трци кроз Француску". То му је донело много навијача, који су се, свакако, растужили, када је саопштио:

"После 2016. године намеравам, да се повучем. Не видим више себе у такмичењу. Ове године сигурно ћу бити на стазама, али за следећу годину... то не могу да гарантујем. То би, вероватно, могла да буде моја последња такмичарска година", изјавио је 32-годишњи Шпанац на конференцији за новинаре.

Контадор је побеђивао у "Трци кроз Француску" 2007. и 2009. године, а био је и победник "Ђиро д'Италија" 2008. године. Три пута је побеђивао и у Шпанији - 2008, 2012. и 2014. године.

"Тешко је одредити датум када треба да се повучете када волите оно чиме се бавите. Физички осећам се изванредно, али реалност је да године иду... Волео бих да се повучем док још нешто значим, док још могу да будем на подијуму", додао је он.
Себи је зацртао циљ за ову годину - победе у Италији и Француској!

Прошле године Контадор је због пада и повреде морао да одустане од даљег учешћа у "Трци кроз Француску" после десете етапе.

Коментари / 0

Оставите коментар