Jedan od najboljih ide u penziju!

Alberto Kontador, dvostruki pobednik "Trke kroz Francusku", najavio: "Kraj 2016. godine".

Ostali sportovi 17.02.2015 | 10:20
Jedan od najboljih ide u penziju!

Smatraju ga jednim od najboljih biciklista svih vremena. Španac Alberto Kontador dva puta je pobeđivao u najprestižnijoj biciklističkoj trci na svetu "Trci kroz Francusku". To mu je donelo mnogo navijača, koji su se, svakako, rastužili, kada je saopštio:

"Posle 2016. godine nameravam, da se povučem. Ne vidim više sebe u takmičenju. Ove godine sigurno ću biti na stazama, ali za sledeću godinu... to ne mogu da garantujem. To bi, verovatno, mogla da bude moja poslednja takmičarska godina", izjavio je 32-godišnji Španac na konferenciji za novinare.

Kontador je pobeđivao u "Trci kroz Francusku" 2007. i 2009. godine, a bio je i pobednik "Điro d'Italija" 2008. godine. Tri puta je pobeđivao i u Španiji - 2008, 2012. i 2014. godine.

"Teško je odrediti datum kada treba da se povučete kada volite ono čime se bavite. Fizički osećam se izvanredno, ali realnost je da godine idu... Voleo bih da se povučem dok još nešto značim, dok još mogu da budem na podijumu", dodao je on.
Sebi je zacrtao cilj za ovu godinu - pobede u Italiji i Francuskoj!

Prošle godine Kontador je zbog pada i povrede morao da odustane od daljeg učešća u "Trci kroz Francusku" posle desete etape.

Komentari / 0

Ostavite komentar