И Порошенко долази на инаугурацију

Инаугурални говор изабране предсједнице Хрватске Колинде Грабар-Китаровић биће оптимистичан, рекао је члан њеног тима Младен Павић.

Регион 14.02.2015 | 20:16
И Порошенко долази на инаугурацију

"Упутиће снажну поруку новог заједништва унутар свијета и Европе, у односу на све оно што се данас догађа. Исказаће потребу и жељу и своју иницијативу да млади остану у Хрватској, за један нови почетак у Хрватској", казао је Павић.

У говору Грабар-Китаровић упутиће поруку и свим сусједима за наставак добросусједских односа и заједничко рјешавање отворених питања.

Међу рекордних 88 делегација које ће присуствовати инаугурацији је и украјинско, а Павић каже да то што је предсједник Украјине Петро Порошенко сам исказао жељу да дође, с обзиром на околности у којима се нашла његова држава, довољно говори.

Након инаугурације у палати Дверце биће приређен и свечани ручак за високе стране званичнике и том приликом Грабар-Китаровић ће одржати 22 билатерална сусрета, међу којима и са премијером Србије Александром Вучићем.

Павић каже како је то "свакако једна порука отворености, порука да се коначно може направити нешто велико у односима двије сусједне земаље".

"Вјерујем да ће бити искориштена прилика да се барем начелно дотакну нека питања која већ дуго егзистирају и да се у најмању руку најави наставак дијалога како би се та питања ријешила што прије", рекао је Павић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

14.02.2015 21:21

Долази Поросенко да види како је могуце да у хрватској јос увијек зиви фасизам јер и он би у Украини да уведе фасизам,а мозда му Колинда посаље којег драговољца да му објасни како се мозе протерати пола милиона људи побити све сто се стигне и опет бити у Еу

ОДГОВОРИТЕ