I Porošenko dolazi na inauguraciju

Inauguralni govor izabrane predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović biće optimističan, rekao je član njenog tima Mladen Pavić.

Region 14.02.2015 | 20:16
I Porošenko dolazi na inauguraciju

"Uputiće snažnu poruku novog zajedništva unutar svijeta i Evrope, u odnosu na sve ono što se danas događa. Iskazaće potrebu i želju i svoju inicijativu da mladi ostanu u Hrvatskoj, za jedan novi početak u Hrvatskoj", kazao je Pavić.

U govoru Grabar-Kitarović uputiće poruku i svim susjedima za nastavak dobrosusjedskih odnosa i zajedničko rješavanje otvorenih pitanja.

Među rekordnih 88 delegacija koje će prisustvovati inauguraciji je i ukrajinsko, a Pavić kaže da to što je predsjednik Ukrajine Petro Porošenko sam iskazao želju da dođe, s obzirom na okolnosti u kojima se našla njegova država, dovoljno govori.

Nakon inauguracije u palati Dverce biće priređen i svečani ručak za visoke strane zvaničnike i tom prilikom Grabar-Kitarović će održati 22 bilateralna susreta, među kojima i sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pavić kaže kako je to "svakako jedna poruka otvorenosti, poruka da se konačno može napraviti nešto veliko u odnosima dvije susjedne zemalje".

"Vjerujem da će biti iskorištena prilika da se barem načelno dotaknu neka pitanja koja već dugo egzistiraju i da se u najmanju ruku najavi nastavak dijaloga kako bi se ta pitanja riješila što prije", rekao je Pavić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

14.02.2015 21:21

Dolazi Porosenko da vidi kako je moguce da u hrvatskoj jos uvijek zivi fasizam jer i on bi u Ukraini da uvede fasizam,a mozda mu Kolinda posalje kojeg dragovoljca da mu objasni kako se moze proterati pola miliona ljudi pobiti sve sto se stigne i opet biti u Eu

ODGOVORITE