Плави снијег пао на Чељабинск

Становници Чељабинска, руског града изнад којег је 2013. године експлодирао метеор, узнемирени су након што је у њиховом крају пао плави снег, јавља “Русија данас” (РТ).

Занимљивости 13.02.2015 | 22:03
Плави снијег пао на Чељабинск

-Кад је свануло, угледали смо плаве кровове, плаве паркинге… Почели смо мало да паничимо – изјавио је за РТ Дмитри, становник Чељабинска, додајући да је необичан снег мирисао на гвожђе.

Плави снег је примећен у индустријској зони, на рубовима града. Неки сумњају да је снег контаминиран токсичним материјама.

Дописница Телефакта Александра Артамонова рекла је да је могла “да осети сладак укус у устима” само стајајући на плавом снегу. Она је истакла да се становници, који су прошли близу контаминираног подручја, жале на болове у грлу.

Медији указују да се ни Министарство за екологију ни Министарство за ванредне ситуације још нису огласили о овом случају.

“Лајфњуз” тврди да је за плави снег одговорна локална фабрика, која је правила боју за ускршња јаја, а део боје је исцурео ван фабричког круга. Компанија “Витекс” уверава да боје које она користи нису претња за људско здравље.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар