Plavi snijeg pao na Čeljabinsk

Stanovnici Čeljabinska, ruskog grada iznad kojeg je 2013. godine eksplodirao meteor, uznemireni su nakon što je u njihovom kraju pao plavi sneg, javlja “Rusija danas” (RT).

Zanimljivosti 13.02.2015 | 22:03
Plavi snijeg pao na Čeljabinsk

-Kad je svanulo, ugledali smo plave krovove, plave parkinge… Počeli smo malo da paničimo – izjavio je za RT Dmitri, stanovnik Čeljabinska, dodajući da je neobičan sneg mirisao na gvožđe.

Plavi sneg je primećen u industrijskoj zoni, na rubovima grada. Neki sumnjaju da je sneg kontaminiran toksičnim materijama.

Dopisnica Telefakta Aleksandra Artamonova rekla je da je mogla “da oseti sladak ukus u ustima” samo stajajući na plavom snegu. Ona je istakla da se stanovnici, koji su prošli blizu kontaminiranog područja, žale na bolove u grlu.

Mediji ukazuju da se ni Ministarstvo za ekologiju ni Ministarstvo za vanredne situacije još nisu oglasili o ovom slučaju.

“Lajfnjuz” tvrdi da je za plavi sneg odgovorna lokalna fabrika, koja je pravila boju za uskršnja jaja, a deo boje je iscureo van fabričkog kruga. Kompanija “Viteks” uverava da boje koje ona koristi nisu pretnja za ljudsko zdravlje.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar