Јосиповић: Има усташких склоности

Одлазећи председник Хрватске Иво Јосиповић упозорио је да се у Хрватску враћају сенке прошлости и да и даље постоје усташке склоности.

Регион 13.02.2015 | 22:23
Јосиповић: Има усташких склоности

Јосиповић рекао да се у хрватско друштво враћа говор мржње.

“Погледајте мало Фејсбук, одређене портале... Хрватска чини неколико корака назад у свом профилу грађанске државе. Примарни циљ, за који ћу се борити, је задржавање Хрватске на страни земаља западне демократије и високих стандарда које смо имали“, рекао је Јосиповић.

Он је додао да је Хрватска за време његовог мандата била мирна и стабилна земља, да су његовом заслугом побољшани односи и региону и да је развијена култура толеранције и демократије, која је уздрмана у последњих шест месеци.

“Јављају се сенке прошлости. То је разлог да се замислимо. Опет бих упозорио на усташку змију, а усташке склоности и даље постоје. Ако на то не треба упозоравати, онда не знам на шта треба. Знам да ће се неки љутити, али то је тако“, додао је Јосиповић.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мики

13.02.2015 21:43

Пратио сам рад Јосиповића. Коректан човек и демократа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

13.02.2015 21:55

Писао си тужбу против Србије, обезбедио милионе евра да се ослободи Готовина и други злочиници. Мале су разлике између Шекса, Томца, Јосиповића и Месића, после покојног Туђмана ова Колинда најжешћа усташа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лицемјер са великим У на челу

13.02.2015 22:15

За вријеме његовог мандата, ако нас памћење служи, највиши званичници су на Томсоновом концерту у сред Загреба пјевали усташке песме и дизали ручице на познат нам начин. Концерт је преносила државна телевизија директно на другом каналу. За вријеме његовог мандата, демократска хрватска власт није успела да постави пар ћириличних табли, а ни да осуди оне који су их чупали и кидали. Ти који су то радили носили су иначе црне мајице, хлаче и капе са интересантним знаком. Да не помињемо масовно скандирање навијача,узвикивање усташких парола, нападе на друге навијаче и тако на малтене свакој утакмици. Јесте ли знали да је овај демократа један од адвоката који је покренуо тужбу против Србије и организовао дочек Готовине све са познатом нам иконографијом и домољубним блудницама у којима су славили протеривање тристо тисућа непоћудних реметилачких елемената из лијепе им њихове. Добро де, нешто мало су у побили, попалили у високим пећима, или по старом обичају каном па у јаму. Председник који се може поносити и тиме што је за његовог мандата десетине ћириличних књига уклоњено из библиотека и спаљено. Могло би се овако до јутра,ал чему, какво нам је колективно памћење Срби ће га још мало у слави читати колико им је добар био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл.рс

13.02.2015 22:51

Сјајан коментар. Потписујем сваку рец.

Name

дејан.бл

13.02.2015 22:19

Заједницко за све председнике Хрватске и цео Хрватски народ једа се никад нису одрекли идеје Устаства и НДХ. Разлика је једино у томе сто једни то јавно заговарају а други се као 'прецуткују'. Али резултат је исти. То казем јер нигде нисам цуо ни видео да је неко јавно осудио злоцине, прогон,етницко цисцење... Свака њихова изјава је синхронизована, смисљена . За разлику од нас Срба, имају заједницки циљ и сви се боре за њега .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

14.02.2015 00:18

"Сацувај нас бозе од куге и Хрвата"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КГК

14.02.2015 11:50

Ста ви знате гдје су Усташе кад ни једног нисте видјели узиво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зијад

15.02.2015 14:11

дејан.бл.У Србији не само да се нису одрекли цетниства хитлерових слугу него је Србија рехабилитовала нацистицке слуге.

ОДГОВОРИТЕ