Гагић: Гинуо сам за Партизан, а они мени...!

"Нисам ни први ни последњи који се одлучио на овакав радикалан потез, што је последица општег стања у нашим клубовима и спорту", каже за „Блиц” играч Газијантепа.

Кошарка 14.02.2015 | 10:00
Гагић: Гинуо сам за Партизан, а они мени...!

Ђорђе Гагић је затресао српску кошарку одласком из Партизана усред сезоне. „Блиц” га је у среду увече испратио у Турску, а у исповести за наш лист објаснио је разлоге одласка.

- Уз сву захвалност на пруженој шанси, ти који ме називају издајником прво би требало да знају под којим околностима је моја породица дошла у Београд 1995. из Хрватске. Моји уговори нису били тешки милионе. Имам породицу и част и због тога сам свој посао одрађивао максимално професионално до последњег тренинга. И то сви који ме нападају знају. Због Партизана и лојалности сам прошлог лета ризиковао све, од репрезентативца сам постао „маргиналац” са малом минутажом. После финала плеј-офа имао сам сјајне понуде, али сам их одбио, иако сам и тада био присутан када се у „Пиониру“ искључивала струја и када се знало да улазимо у неизвесност. Уместо извињења добио сам етикету издајника. Опраштањем дугова Партизану показао сам свој однос према клубу не желећи да отежавам ситуацију. Нећу их тужити - каже Гагић.

Он и поред свега истиче да разлог одласка није новац, већ незадовољство статусом.

- Једини разлог због кога сам донео овакву одлуку јесте моје незадовољство улогом у тиму, никако новац. Сматрам да сам заслужио већу минутажу, да нисам играч за клупу. Две и по године сам био у клубу, играо сам и за репрезентацију на Европском првенству, сачекао да оду странци који су играли на мојој позицији... Баш због тога сам и остао ове сезоне, како бих коначно добио шансу и већу улогу. И опет ништа. Како ње није било, морао сам да срећу потражим негде другде.

Њега је посебно погодило саопштење црно-белих у којем је назван издајником.

- Наравно да ме је погодило. Залепљена ми је етикета издајице, а гинуо сам за Партизан. Осећао сам се јако лоше. И не само то... Свашта се писало о мени... Прочитао сам негде да сам почетком године одбио да играм против Будућности, да сам већ тада дигао руке, а права истина је да ми је зглоб био потпуно отечен, да није било шансе да истрчим на терен. Чувам у телефону и слику отеченог зглоба... Први сам играч који је назван издајником само зато што је одлучио да оде из клуба, иако нисам имао ниједну понуду приликом захтева за раскид уговора. У сваком случају, такво саопштење не приличи Партизану. Шокиран сам, јер сам имао законско право да тражим оно што ми припада. Не паре, већ раскид уговора.

Ђорђе истиче да ни атмосфера у екипи више није као раније.

- Нисам више препознао ни атмосферу „сви за једног, један за све” јер нисмо сви били исти, нити смо тако третирани, иако сам дуго веровао, чак и слепо да је тако. Такође, и порука Павловића на друштвеним мрежама ме је баш сломила, али да се разумемо, између нас не постоји никакав проблем. Чули смо се неколико пута после тога и све је у реду. И њега је моја одлука изненадила, тако да му ништа не замерам. Били смо добри пријатељи и то смо и остали, наравно. И сви остали играчи су ми пружили подршку, и њима и клубу желим све најбоље - закључио је Гагић.

Одбио сам Звезду

- Тачно је да ме је Звезда желела у прелазном року. Финансијски, понуда је била одлична, али о њој ни у једном тренутку нисам размишљао. Одбио сам је без да сам питао Душка Вујошевића или било кога другог. Не бих то никад урадио, на првом месту због себе, а онда и због саиграча. Желео сам да оставим дубљи траг у Партизану, али ето... Сада само желим да све оставим за собом и у Газијантепу докажем да сам био вредан веће улоге, да покушам да вратим статус репрезентативца. Ако ништа, бар имам јак мотив да радим још више, да напредујем.

Муке у Партизану
Од свог новца куповао месечно по три пара патика
Није имао здравствену и радну књижицу
Клуб га у ПИО пријавио тек 3. јануара 2014. године
Септембра 2014. примио последњу плату

Коментари / 0

Оставите коментар