Gagić: Ginuo sam za Partizan, a oni meni...!

"Nisam ni prvi ni poslednji koji se odlučio na ovakav radikalan potez, što je posledica opšteg stanja u našim klubovima i sportu", kaže za „Blic” igrač Gazijantepa.

Košarka 14.02.2015 | 10:00
Gagić: Ginuo sam za Partizan, a oni meni...!

Đorđe Gagić je zatresao srpsku košarku odlaskom iz Partizana usred sezone. „Blic” ga je u sredu uveče ispratio u Tursku, a u ispovesti za naš list objasnio je razloge odlaska.

- Uz svu zahvalnost na pruženoj šansi, ti koji me nazivaju izdajnikom prvo bi trebalo da znaju pod kojim okolnostima je moja porodica došla u Beograd 1995. iz Hrvatske. Moji ugovori nisu bili teški milione. Imam porodicu i čast i zbog toga sam svoj posao odrađivao maksimalno profesionalno do poslednjeg treninga. I to svi koji me napadaju znaju. Zbog Partizana i lojalnosti sam prošlog leta rizikovao sve, od reprezentativca sam postao „marginalac” sa malom minutažom. Posle finala plej-ofa imao sam sjajne ponude, ali sam ih odbio, iako sam i tada bio prisutan kada se u „Pioniru“ isključivala struja i kada se znalo da ulazimo u neizvesnost. Umesto izvinjenja dobio sam etiketu izdajnika. Opraštanjem dugova Partizanu pokazao sam svoj odnos prema klubu ne želeći da otežavam situaciju. Neću ih tužiti - kaže Gagić.

On i pored svega ističe da razlog odlaska nije novac, već nezadovoljstvo statusom.

- Jedini razlog zbog koga sam doneo ovakvu odluku jeste moje nezadovoljstvo ulogom u timu, nikako novac. Smatram da sam zaslužio veću minutažu, da nisam igrač za klupu. Dve i po godine sam bio u klubu, igrao sam i za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, sačekao da odu stranci koji su igrali na mojoj poziciji... Baš zbog toga sam i ostao ove sezone, kako bih konačno dobio šansu i veću ulogu. I opet ništa. Kako nje nije bilo, morao sam da sreću potražim negde drugde.

Njega je posebno pogodilo saopštenje crno-belih u kojem je nazvan izdajnikom.

- Naravno da me je pogodilo. Zalepljena mi je etiketa izdajice, a ginuo sam za Partizan. Osećao sam se jako loše. I ne samo to... Svašta se pisalo o meni... Pročitao sam negde da sam početkom godine odbio da igram protiv Budućnosti, da sam već tada digao ruke, a prava istina je da mi je zglob bio potpuno otečen, da nije bilo šanse da istrčim na teren. Čuvam u telefonu i sliku otečenog zgloba... Prvi sam igrač koji je nazvan izdajnikom samo zato što je odlučio da ode iz kluba, iako nisam imao nijednu ponudu prilikom zahteva za raskid ugovora. U svakom slučaju, takvo saopštenje ne priliči Partizanu. Šokiran sam, jer sam imao zakonsko pravo da tražim ono što mi pripada. Ne pare, već raskid ugovora.

Đorđe ističe da ni atmosfera u ekipi više nije kao ranije.

- Nisam više prepoznao ni atmosferu „svi za jednog, jedan za sve” jer nismo svi bili isti, niti smo tako tretirani, iako sam dugo verovao, čak i slepo da je tako. Takođe, i poruka Pavlovića na društvenim mrežama me je baš slomila, ali da se razumemo, između nas ne postoji nikakav problem. Čuli smo se nekoliko puta posle toga i sve je u redu. I njega je moja odluka iznenadila, tako da mu ništa ne zameram. Bili smo dobri prijatelji i to smo i ostali, naravno. I svi ostali igrači su mi pružili podršku, i njima i klubu želim sve najbolje - zaključio je Gagić.

Odbio sam Zvezdu

- Tačno je da me je Zvezda želela u prelaznom roku. Finansijski, ponuda je bila odlična, ali o njoj ni u jednom trenutku nisam razmišljao. Odbio sam je bez da sam pitao Duška Vujoševića ili bilo koga drugog. Ne bih to nikad uradio, na prvom mestu zbog sebe, a onda i zbog saigrača. Želeo sam da ostavim dublji trag u Partizanu, ali eto... Sada samo želim da sve ostavim za sobom i u Gazijantepu dokažem da sam bio vredan veće uloge, da pokušam da vratim status reprezentativca. Ako ništa, bar imam jak motiv da radim još više, da napredujem.

Muke u Partizanu
Od svog novca kupovao mesečno po tri para patika
Nije imao zdravstvenu i radnu knjižicu
Klub ga u PIO prijavio tek 3. januara 2014. godine
Septembra 2014. primio poslednju platu

Komentari / 0

Ostavite komentar