Украјини двије милијарде долара помоћи

Светска банка је саопштила да је спремна да, у склопу међународног пакета помоћи, ове године Украјини одобри финансијску помоћ од две милијарде долара.

Свијет 13.02.2015 | 09:23
Украјини двије милијарде долара помоћи

"Објављујем да је Светска банка спремна да Украјини 2015. исплати до две милијарде долара помоћи, како би подржала народ те земље у време актуелних економских, финансијских и геополитичких изазова", наводи се у саопштењу председника Светске банке Џим Јонг Кима, које је синоћ пренела агенција АФП.

Помоћ Светске банке Украјини обећана је само неколико сати пошто је у Минску склопљен договор о примирју између украјинских и проруских снага.

Нешто раније је и директорка Међународног монетарног фонда Кристин Лагард објавила да су та институција и украјинске власти постигле прелиминарни споразум о исплати 17,5 милијарди долара Кијеву, у оквиру ширег пакета помоћи вредног 40 милијарди долара у којем би требало да учествују и земље Европске уније.

Лагард наводи да је тим ММФ-а у Кијеву постигао споразум са украјинском владом о четворогодишњем програму, али да тај споразум тек треба да одобри управни одбор фонда.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СССС

13.02.2015 09:35

ДАЈЕТЕ ПАРЕ ЗА КОЈЕ ЋЕ ФАШИСТИ У УКРАЈИНИ ДА КУПЕ ОРУЖЈА КАКО БИ НАСТАВИЛА ДА УБИЈА СОПСТВЕНИ НАРОД.ТАКО ТО РАДЕ ДЕМОКРАТЕ ДАЈУ ТИ ПАРЕ, ПА ТЕ ОНДА ГУШЕ ДОК ТЕ НЕ УГШЕ. ТО ЈЕ ЊИХОВ РЕЦЕПТ ЗА МИР.

ОДГОВОРИТЕ