Ukrajini dvije milijarde dolara pomoći

Svetska banka je saopštila da je spremna da, u sklopu međunarodnog paketa pomoći, ove godine Ukrajini odobri finansijsku pomoć od dve milijarde dolara.

Svijet 13.02.2015 | 09:23
Ukrajini dvije milijarde dolara pomoći

"Objavljujem da je Svetska banka spremna da Ukrajini 2015. isplati do dve milijarde dolara pomoći, kako bi podržala narod te zemlje u vreme aktuelnih ekonomskih, finansijskih i geopolitičkih izazova", navodi se u saopštenju predsednika Svetske banke DŽim Jong Kima, koje je sinoć prenela agencija AFP.

Pomoć Svetske banke Ukrajini obećana je samo nekoliko sati pošto je u Minsku sklopljen dogovor o primirju između ukrajinskih i proruskih snaga.

Nešto ranije je i direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard objavila da su ta institucija i ukrajinske vlasti postigle preliminarni sporazum o isplati 17,5 milijardi dolara Kijevu, u okviru šireg paketa pomoći vrednog 40 milijardi dolara u kojem bi trebalo da učestvuju i zemlje Evropske unije.

Lagard navodi da je tim MMF-a u Kijevu postigao sporazum sa ukrajinskom vladom o četvorogodišnjem programu, ali da taj sporazum tek treba da odobri upravni odbor fonda.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SSSS

13.02.2015 09:35

DAJETE PARE ZA KOJE ĆE FAŠISTI U UKRAJINI DA KUPE ORUŽJA KAKO BI NASTAVILA DA UBIJA SOPSTVENI NAROD.TAKO TO RADE DEMOKRATE DAJU TI PARE, PA TE ONDA GUŠE DOK TE NE UGŠE. TO JE NJIHOV RECEPT ZA MIR.

ODGOVORITE