Пуповац посвађао посланике Сабора

У хрватском Сабору централна тема био је скандал који је Бранимир Главаш направио јавним позивом на линч Милорада Пуповца. Представник Срба захвалио се колегама који су стали у његову одбрану.

Регион 13.02.2015 | 08:24
Пуповац посвађао посланике Сабора

СКАНДАЛ Бранимира Главаша и његов јавни позив на линч Милорада Пуповца, био је јуче централна тема у хрватском Сабору.

Тако је Горан Рихемберг у име Хрватске народне странке рекао да је Пуповац већ двадесет година лидер Срба у Хрватској и да је увек иступао у одбрану људских и мањинских права:

- Зато је Главашева порука Пуповцу порука целој мањинској заједници Срба.

У расправи се могло чути и да је све ово повратак у деведесете, а против грубог вређања Пуповца устао је и Игор Драгован у име СДП.

То није поколебало Динка Бурића из ХДССБ, странке, чији је Главаш оснивач, да поново извређа:

- Онима који су учествовали у великој српској агресији на Хрватску није место у Сабору. Пуповац се бави етно-бизнисом за властито богаћење, а пример је Тесла банка. Док је био Санадер на власти у много чему је био његов "квиско". Сада ће имати прилику са Санадером у затвору да игра "Човече не љути се".

Пуповац се захвалио колегама који су "по својој савести одлучили да говоре у Сабору".

- Ако државне институције не препознају ово што се мени чини, онда то показује забрињавајуће стање у нашем правосуђу, судској власти и моралном осећају јавности и јавних институција - казао је Пуповац.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дивос

13.02.2015 08:15

Госп.Пуповац је лидер СНВ и заиста не знам колику он подршку има међу (преосталим) Србима у Хрватској. Његови ставови су 2 деценије бивали у "строгој" једначини са ставовима владајуће елите у Хрватској, у правилу би био и "глас режима". Опет, СНВ има и свој недељник "Новости", обрађују разне теме, наравно издање је на латиници, а и језик никако не може проћи као српски, такође овај недељник премало се бави проблемима Срба у Хрватској, и то ваља мењати, у реду ако већ мора латиница (мада на би шкодило да је и на ћирилици), али језик мора бити српски (наравно на ијекавици, али и у складу са нормама и стандардизацијом српског језика) и више се бавити проблемима Срба. Истина, госп.Пуповац задњих 2-3 године више подсећа на невоље Срба у Хрватској, и постао је самим тим доста омражен, и на удару. Тако и умерени Србин, који се годинама упирао доказати лојалност Хрватској (попут госп.Пуповца), чим мало одступи од "жељених" ставова бива проказан и обележен, што говори какво је стање свести у Хрватској. Могло би ту нешто добро испасти, могућа је реакција, да се спречи процес расрбљавања и да се Срби, који су у Хрватској изложени разним видовима притиска, све више почну враћати свом идентитету, да држе више до свог језика и писама које користе (и ћирилице), наше историје, духовне баштине и традиције. Видећемо расплет ове приче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

13.02.2015 08:46

ДА НИСИ МИЛОРАД, БИО БИХ НА ТВОЈОЈ СТРАНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

13.02.2015 10:26

Усташка политика 1/3 побити, 1/3 покрстити, 1/3 протерати избрисати. Видљиво је да Пупавац није још ни у једној 1/3.

ОДГОВОРИТЕ