Pupovac posvađao poslanike Sabora

U hrvatskom Saboru centralna tema bio je skandal koji je Branimir Glavaš napravio javnim pozivom na linč Milorada Pupovca. Predstavnik Srba zahvalio se kolegama koji su stali u njegovu odbranu.

Region 13.02.2015 | 08:24
Pupovac posvađao poslanike Sabora

SKANDAL Branimira Glavaša i njegov javni poziv na linč Milorada Pupovca, bio je juče centralna tema u hrvatskom Saboru.

Tako je Goran Rihemberg u ime Hrvatske narodne stranke rekao da je Pupovac već dvadeset godina lider Srba u Hrvatskoj i da je uvek istupao u odbranu ljudskih i manjinskih prava:

- Zato je Glavaševa poruka Pupovcu poruka celoj manjinskoj zajednici Srba.

U raspravi se moglo čuti i da je sve ovo povratak u devedesete, a protiv grubog vređanja Pupovca ustao je i Igor Dragovan u ime SDP.

To nije pokolebalo Dinka Burića iz HDSSB, stranke, čiji je Glavaš osnivač, da ponovo izvređa:

- Onima koji su učestvovali u velikoj srpskoj agresiji na Hrvatsku nije mesto u Saboru. Pupovac se bavi etno-biznisom za vlastito bogaćenje, a primer je Tesla banka. Dok je bio Sanader na vlasti u mnogo čemu je bio njegov "kvisko". Sada će imati priliku sa Sanaderom u zatvoru da igra "Čoveče ne ljuti se".

Pupovac se zahvalio kolegama koji su "po svojoj savesti odlučili da govore u Saboru".

- Ako državne institucije ne prepoznaju ovo što se meni čini, onda to pokazuje zabrinjavajuće stanje u našem pravosuđu, sudskoj vlasti i moralnom osećaju javnosti i javnih institucija - kazao je Pupovac.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Divos

13.02.2015 08:15

Госп.Пуповац је лидер СНВ и заиста не знам колику он подршку има међу (преосталим) Србима у Хрватској. Његови ставови су 2 деценије бивали у "строгој" једначини са ставовима владајуће елите у Хрватској, у правилу би био и "глас режима". Опет, СНВ има и свој недељник "Новости", обрађују разне теме, наравно издање је на латиници, а и језик никако не може проћи као српски, такође овај недељник премало се бави проблемима Срба у Хрватској, и то ваља мењати, у реду ако већ мора латиница (мада на би шкодило да је и на ћирилици), али језик мора бити српски (наравно на ијекавици, али и у складу са нормама и стандардизацијом српског језика) и више се бавити проблемима Срба. Истина, госп.Пуповац задњих 2-3 године више подсећа на невоље Срба у Хрватској, и постао је самим тим доста омражен, и на удару. Тако и умерени Србин, који се годинама упирао доказати лојалност Хрватској (попут госп.Пуповца), чим мало одступи од "жељених" ставова бива проказан и обележен, што говори какво је стање свести у Хрватској. Могло би ту нешто добро испасти, могућа је реакција, да се спречи процес расрбљавања и да се Срби, који су у Хрватској изложени разним видовима притиска, све више почну враћати свом идентитету, да држе више до свог језика и писама које користе (и ћирилице), наше историје, духовне баштине и традиције. Видећемо расплет ове приче.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

13.02.2015 08:46

DA NISI MILORAD, BIO BIH NA TVOJOJ STRANI.

ODGOVORITE
Name

Brod

13.02.2015 10:26

Ustaška politika 1/3 pobiti, 1/3 pokrstiti, 1/3 proterati izbrisati. Vidljivo je da Pupavac nije još ni u jednoj 1/3.

ODGOVORITE