Хапшења и претреси широм БиХ

По налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, од раних јутарњих часова, више десетина полицијских службеника СИПЕ и полицијских агенција које пружају подршку у акцији, у сарадњи са УИО БиХ, на терену су извршили претресе и привођења усмјерена на више физичких и правних лица која су мета ових активности.

Босна и Херцеговина 12.02.2015 | 12:35
Хапшења и претреси широм БиХ

Ради се о особама осумњиченим за кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелом пореске преваре, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Они се сумњиче да су у периоду од 2011. до 2014. године, преко правних лица вршили увоз робе поријеклом из Кине, коју су просљеђивали њима познатим лицима која су ту робу без евидентирања у пословним књигама продавала за готов новац на подручју пијаце Аризона код Брчко дистрикта и на подручју Сарајева, а да би то прикрили у пословним књигама преко правних лица фиктивно приказивали да се роба налази на залихама.

Активности се проводе у више градова широм БиХ, у оба ентитета и Брчко дистрикту БиХ, а усмјерене су на више правних и физичких лица.

Према прикупљеним и расположивим доказима, финансијским малверзацијама које су предмет истраге, избјегавањем плаћања ПДВ-а буџет БиХ, а самим тим и сви грађани, оштећени су за износ од око 8,5 милиона КМ.

С обзиром да су активности у току, Тужилаштво БиХ у овом тренутку не може дати више информација за јавност и медије.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

МОДРИЦА

12.02.2015 11:53

Е СИПА СТО НЕ ХАПСИТЕ КРИМИНАЛЦЕ СТО СУ ПОКРАЛИ И ЈОС КРАДУ СЉУНАК ИЗ БОСНЕ А ЛАЗНЕ ДОЗВОЛЕ ДАЈУ ВОДЕ СРПСКЕ И МИНИСТАР ПОЉОПРИВРЕДЕ, А ВИ ПРЕГЛЕДАТЕ И КОНСТАТУЈЕТЕ ДА ЈЕ СВЕ У РЕДУ. ТО ВАМ ДОДЈЕ КАО ДА БИ ПЕКАРЕ ИЗДАВАЛЕ АТЕСТ НА ЗЕЉЕЗО. ОНИ НЕ МОГУ ИЗДАВАТИ ДОЗВОЛЕ ЗА ВАДЈЕЊЕ СЉУНКА ВЕЦ МИНИСТАРСТВО ИНДУСТРИЈЕ, ЕНЕРГЕТИКЕ И РУДАРСТВА И КОМИСИЈА ЗА КОНЦЕСИЈЕ. ИДИТЕ И ПОХАПСИТЕ СВЕ КОЈИ СУ ИСПОРУЦИЛИ КРАДЕНИ СЉУНАК НА АУТО ЦЕСТУ СВИЛАЈ ОДЗАК ЈЕР ТУ ЈЕ КРИМИНАЛ ПРЕКО 10 МИЛИОНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

12.02.2015 11:55

Ко омугуцава кинеским трговинама да продају робу без издавања фискалних рацуна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОДЗАК

12.02.2015 12:17

ПУСТИТЕ КИНЕЗЕ ДА СЕ И СИРОТИЊА ИМА ГДЈЕ ОБУЦИ А СТО НЕ ХАПСИТЕ СЉУНКАРЕ СТО НАОЦИГЛЕД ПОЛИЦИЈЕ И НАРИДА ПОКРАДОСЕ ДЕСЕТИНЕ МИЛИОНА СЉУНКА И НАПРАВИСЕ ЦИЈЕЛУ ЦЕСТУ СВИЛАЈ ОДЗАК А ВИ ЈУРИТЕ КИНЕЗЕ НЕКА ВАС ЈЕ СРАМОТА А ОВЕ ОБЕР КРИМИНАЛЦЕ ЕМ СТО КРАДУ СЉУНАК РУСЕ ЦЕСТЕ ЗБОГ ПРЕТОВАРА РУСЕ НАСИПЕ А ВИ ПО КИНЕЗИМА А ЦУЛИ СМО ДА СТЕ БИЛИ И ОТИСЛИ ТЈ ДА ЈЕ И СИПА АМИНОВАЛА КРИМИНАЛ КРАДЈЕ СЉУНКА ОД МОДРИЦЕ ДО ОДЗАКА СИПООООО СРАМОТА ЈЕ ДА СТЕ И ВИ КОРУМПИРАНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

С РЕЗЕРВОМ

12.02.2015 13:22

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 2013 И 2014. РЕВИЗОРСКИ ИЗВЈЕШТАЈ СА РЕЗЕРВОМ. ПОДНИЈЕТИ ПРИЈАВЕ ТУЖИЛАШТВУ ЗА ПОКРЕТАЊЕ КРИВИЧНОГ ПОСТУПКА ПРОТИВ РЕПУБЛИЧКОГ МЕТЕОРОЛОШКОГ ЗАВОДА. ОГРОМНЕ СУ ШТЕТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

12.02.2015 16:13

Засто радње немају фискалне касе и не издају фискалне рацуне улаз робе је десетороструко мањи од малопродајне цијене јер се роба царини збирно на кило а у малопродаји продаје на комад по 150 посто марзе гдје то има и ко стоји иза тога......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

12.02.2015 21:01

Куда та роба уђе у Бих, сад неког хапсите а знате да је главни криминал код царињења те робе. Кога онда треба хапсити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

пепси

12.02.2015 22:13

Све хапсе осим Мира Прела и његовог Кинеза Јанка из Требиња!?

ОДГОВОРИТЕ