Врњачка бања: Такмичење у љубљењу

Манифестација "Пољуби ме", која предвиђа такмичење у дужини пољупца, биће одржана седми пут, 14. фебруара - на Дан заљубљених у Врњачкој бањи.

Путовања 12.02.2015 | 09:56
Врњачка бања: Такмичење у љубљењу

Како је најавила Туристичка организација Врњачке бање, такмичење ће бити одржано на Мосту љубави, који представља један од симбола те бање. Реч је о једном од 23 моста, колико их има на Врњачкој реци, о чију ограду заљубљени каче катанце као залог нераскидиве везе.

Од катанаца, којих сада има на десетине хиљада, ограда се не види, каже Горан Каравесовић из Туристичке организације. Он подећа на причу која каже да су се негде пред Први светски рат заволели учитељица Нада и официр Реља.

Када је почео рат, Реља је отишао и са војском стигао до Грчке, где се заљубио у Гркињу због које је заборавио своју Наду. Она је туговала, копнела и умрла млада и несрећна. Девојке, потресене Надином судбином, у жељи да сачувају своју љубав, на катанце исписују имена својих драгана и везују за ограду моста на коме су се Нада и Реља некада састајали.

Приликом једне од многобројних посета Врњачкој бањи, ову причу је чула Десанка Максимовић и написала једну од својих најлепших песама "Молитва за љубав".

Цитирајући Јована Дучића који каже "пољубац је сусрет најлепши на свету", Каравесовић најављује да победнике очекују награде. Победници ће бити проглашени у три категорије - најдужи пољубац, најатрактивнији пар и најстарији пар.

Он је подсетио да је 2013. године постављен рекорд у најдужем пољупцу, који износи један сат 20 минута и 34 секунде. Рекорд је поставио заљубљени пар из Крушевца Ирена Алурац и Ђорђе Божи , који су победили и 2014. године.

Сви који желе да се пријаве могу то учинити на телефоне Туристичке организације 036-611-105, или лично на дан одржавања манифестације.

Извор: Б 92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

лл

12.02.2015 13:57

Увод у оргије !

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

12.02.2015 15:26

Како се љубе филмски,дај узмите мало зрака..!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ СДС

13.02.2015 09:35

Све балаво.

ОДГОВОРИТЕ