Vrnjačka banja: Takmičenje u ljubljenju

Manifestacija "Poljubi me", koja predviđa takmičenje u dužini poljupca, biće održana sedmi put, 14. februara - na Dan zaljubljenih u Vrnjačkoj banji.

Putovanja 12.02.2015 | 09:56
Vrnjačka banja: Takmičenje u ljubljenju

Kako je najavila Turistička organizacija Vrnjačke banje, takmičenje će biti održano na Mostu ljubavi, koji predstavlja jedan od simbola te banje. Reč je o jednom od 23 mosta, koliko ih ima na Vrnjačkoj reci, o čiju ogradu zaljubljeni kače katance kao zalog neraskidive veze.

Od katanaca, kojih sada ima na desetine hiljada, ograda se ne vidi, kaže Goran Karavesović iz Turističke organizacije. On podeća na priču koja kaže da su se negde pred Prvi svetski rat zavoleli učiteljica Nada i oficir Relja.

Kada je počeo rat, Relja je otišao i sa vojskom stigao do Grčke, gde se zaljubio u Grkinju zbog koje je zaboravio svoju Nadu. Ona je tugovala, kopnela i umrla mlada i nesrećna. Devojke, potresene Nadinom sudbinom, u želji da sačuvaju svoju ljubav, na katance ispisuju imena svojih dragana i vezuju za ogradu mosta na kome su se Nada i Relja nekada sastajali.

Prilikom jedne od mnogobrojnih poseta Vrnjačkoj banji, ovu priču je čula Desanka Maksimović i napisala jednu od svojih najlepših pesama "Molitva za ljubav".

Citirajući Jovana Dučića koji kaže "poljubac je susret najlepši na svetu", Karavesović najavljuje da pobednike očekuju nagrade. Pobednici će biti proglašeni u tri kategorije - najduži poljubac, najatraktivniji par i najstariji par.

On je podsetio da je 2013. godine postavljen rekord u najdužem poljupcu, koji iznosi jedan sat 20 minuta i 34 sekunde. Rekord je postavio zaljubljeni par iz Kruševca Irena Alurac i Đorđe Boži , koji su pobedili i 2014. godine.

Svi koji žele da se prijave mogu to učiniti na telefone Turističke organizacije 036-611-105, ili lično na dan održavanja manifestacije.

Izvor: B 92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ll

12.02.2015 13:57

Uvod u orgije !

ODGOVORITE
Name

mrkalj.

12.02.2015 15:26

Kako se ljube filmski,daj uzmite malo zraka..!

ODGOVORITE
Name

ZE SDS

13.02.2015 09:35

Sve balavo.

ODGOVORITE