Које фризуре су у тренду ове године?

Ове године је у тренду опет (по ко зна који пут) равнија коса, с пунијом формом, оно што би енглези назвали боб, а ми га називамо паж. Трансформација овог класичног шнита отишла је у правцу добијања волумена- модерна фризура је мање или више преломљена и донекле неуредна.

Мода и љепота 10.02.2015 | 09:39
Које фризуре су у тренду ове године?

Дуге косе такође имају пуније форме шишања, али су уједно лежерно степеноване и лагане тако да могу да подрже и равно и преломљено стилизовање. Косе су препариране било начином шишања, било фарбањем косе, било променама текстуре да би овакав изглед косе могао да потраје као фризура. Шишке су на дугој коси веома у тренду и оне су те које чине главну промену.

Средње дужине косе су углавном само дуже и краће форме пажа, потпуно равног или благо степенованог. Дубоки раздељци са полудугим шишкама, асиметрични бобови који се носе било пресовани равно или преломљено па чак и коврџаво, су облици модерне средње дужине косе.

Кратке косе које су увек најинтересантније како за обликовање тако и за фарбање су мало мирније обликоване него прошлих година јер је тренд “ундерцут” оћелављених коса заменио мало блажи облик (важи и за мушке фризуре). Пуноћа косе је примењена и на ову дужину па кратке косе изгледају као неправилно ошишане перике са искиданим шишкама.

Облици фризура су у многоме подпомогнути фарбањем косе на начин да се боја и облик допуњују. Као што би многе од фризура биле далеко мање занимљиве да нису офарбане у датом стилу тако и боје колико год биле добре немају жељени ефекат када нису на занимљивој фризури.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар