Koje frizure su u trendu ove godine?

Ove godine je u trendu opet (po ko zna koji put) ravnija kosa, s punijom formom, ono što bi englezi nazvali bob, a mi ga nazivamo paž. Transformacija ovog klasičnog šnita otišla je u pravcu dobijanja volumena- moderna frizura je manje ili više prelomljena i donekle neuredna.

Moda i ljepota 10.02.2015 | 09:39
Koje frizure su u trendu ove godine?

Duge kose takođe imaju punije forme šišanja, ali su ujedno ležerno stepenovane i lagane tako da mogu da podrže i ravno i prelomljeno stilizovanje. Kose su preparirane bilo načinom šišanja, bilo farbanjem kose, bilo promenama teksture da bi ovakav izgled kose mogao da potraje kao frizura. Šiške su na dugoj kosi veoma u trendu i one su te koje čine glavnu promenu.

Srednje dužine kose su uglavnom samo duže i kraće forme paža, potpuno ravnog ili blago stepenovanog. Duboki razdeljci sa poludugim šiškama, asimetrični bobovi koji se nose bilo presovani ravno ili prelomljeno pa čak i kovrdžavo, su oblici moderne srednje dužine kose.

Kratke kose koje su uvek najinteresantnije kako za oblikovanje tako i za farbanje su malo mirnije oblikovane nego prošlih godina jer je trend “undercut” oćelavljenih kosa zamenio malo blaži oblik (važi i za muške frizure). Punoća kose je primenjena i na ovu dužinu pa kratke kose izgledaju kao nepravilno ošišane perike sa iskidanim šiškama.

Oblici frizura su u mnogome podpomognuti farbanjem kose na način da se boja i oblik dopunjuju. Kao što bi mnoge od frizura bile daleko manje zanimljive da nisu ofarbane u datom stilu tako i boje koliko god bile dobre nemaju željeni efekat kada nisu na zanimljivoj frizuri.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar