Ана, Јецо, дођите да побјеђујемо даље заједно!

Александра Крунић и Ивана Јоровић истакле да су презадовољне због тријумфа Фед куп тима и пласмана у бараж за Светску групу Б Фед купа и позвале најбоље тенисерке Србије да се прикључе тиму.

Тенис 10.02.2015 | 10:40
Ана, Јецо, дођите да побјеђујемо даље заједно!

Тенисерке Србије су на турниру у Будимпешти редом победиле селекције Аустрије, Мађарске и Хрватске и избориле пласман у плеј-оф за попуну Светске Б групе. Све победе за српски тим оствариле су Александра Крунић и Ивана Јоровић.

Крунићева је поручила да је пресрећна због успеха који су забележили, али и поручила да се нада да ће српски тим у априлу, у кључном мечу за повратак у елитно друштво бити комплетан.

"Драго ми је што смо ову победу оствариле и ослабљене, без Ане Ивановић и Јелене Јанковић, и што смо добиле један од најбољих тимова света. Ана и Јелена су увек давале све од себе за репрезентацију и надам се да ћемо у плеј-офу бити у још јачем саставу. Оне су два бивша броја један и наравно да значе. Ана и Јелена када год су играле за репрезентацију давале су свој максимум... Играчице које су у самом врху светског тениса када изађу на терен против тенисерки које су око 200. места самом појавом решавају пола посла. Међутим, мислим и да смо ми доказале да можемо и овако да будемо конкурентне, да можемо против најбољих екипа", рекла је Крунићева на конференцији за медије у Београду.

Одличне партије на дебију за национални тим остварила је и Ивана Јоровић.

"Сви у тиму прихватили су ме као пуноправног члана. На терену сам играла своју игру, али и слушала савете селектора Татјане Јечменице и то нас је довело до коначног успеха. Ипак, ништа не би било без Александре која је оставила срце на терену", истакла је Јоровићева.

Селектор Татјана Јечменица такође је апстрофирала тимски дух.

"Цела репрезентација је функционасала као једно, девојке су се од самог старта бориле лавовски за сваки поен, а нарочито се то односи на Крунић и Јоровић, које су на крају и донеле победу над Хрватском", поручила је Јечменица.

После победе над Хрватском у Будимпешти и пласмана Србије у плеј-оф Светске Б групе евидентно је било да прослави тима није присуствовала Војислава Лукић. Играчица, за коју су многи пре него што је Јечменица саопштила тим за Будимпешту, помислили да је завршила каријеру, одазвала се позиву селектора и била је присутна на мечевима против Аустрије и Мађарске, али после меча са Хрватском она није делила радост са осталим члановима српског тима. Где ли је "нестала" Војислава?

Жреб за плеј-оф је у уторак, а потенцијални противници селекцији Србије су су Јапан, Белорусија, Парагвај и Шведска.

Мечеви плеј-офа за попуну Светске Б групе Фед купа на програму су 18. и 19. априла.

Коментари / 0

Оставите коментар