Ana, Jeco, dođite da pobjeđujemo dalje zajedno!

Aleksandra Krunić i Ivana Jorović istakle da su prezadovoljne zbog trijumfa Fed kup tima i plasmana u baraž za Svetsku grupu B Fed kupa i pozvale najbolje teniserke Srbije da se priključe timu.

Tenis 10.02.2015 | 10:40
Ana, Jeco, dođite da pobjeđujemo dalje zajedno!

Teniserke Srbije su na turniru u Budimpešti redom pobedile selekcije Austrije, Mađarske i Hrvatske i izborile plasman u plej-of za popunu Svetske B grupe. Sve pobede za srpski tim ostvarile su Aleksandra Krunić i Ivana Jorović.

Krunićeva je poručila da je presrećna zbog uspeha koji su zabeležili, ali i poručila da se nada da će srpski tim u aprilu, u ključnom meču za povratak u elitno društvo biti kompletan.

"Drago mi je što smo ovu pobedu ostvarile i oslabljene, bez Ane Ivanović i Jelene Janković, i što smo dobile jedan od najboljih timova sveta. Ana i Jelena su uvek davale sve od sebe za reprezentaciju i nadam se da ćemo u plej-ofu biti u još jačem sastavu. One su dva bivša broja jedan i naravno da znače. Ana i Jelena kada god su igrale za reprezentaciju davale su svoj maksimum... Igračice koje su u samom vrhu svetskog tenisa kada izađu na teren protiv teniserki koje su oko 200. mesta samom pojavom rešavaju pola posla. Međutim, mislim i da smo mi dokazale da možemo i ovako da budemo konkurentne, da možemo protiv najboljih ekipa", rekla je Krunićeva na konferenciji za medije u Beogradu.

Odlične partije na debiju za nacionalni tim ostvarila je i Ivana Jorović.

"Svi u timu prihvatili su me kao punopravnog člana. Na terenu sam igrala svoju igru, ali i slušala savete selektora Tatjane Ječmenice i to nas je dovelo do konačnog uspeha. Ipak, ništa ne bi bilo bez Aleksandre koja je ostavila srce na terenu", istakla je Jorovićeva.

Selektor Tatjana Ječmenica takođe je apstrofirala timski duh.

"Cela reprezentacija je funkcionasala kao jedno, devojke su se od samog starta borile lavovski za svaki poen, a naročito se to odnosi na Krunić i Jorović, koje su na kraju i donele pobedu nad Hrvatskom", poručila je Ječmenica.

Posle pobede nad Hrvatskom u Budimpešti i plasmana Srbije u plej-of Svetske B grupe evidentno je bilo da proslavi tima nije prisustvovala Vojislava Lukić. Igračica, za koju su mnogi pre nego što je Ječmenica saopštila tim za Budimpeštu, pomislili da je završila karijeru, odazvala se pozivu selektora i bila je prisutna na mečevima protiv Austrije i Mađarske, ali posle meča sa Hrvatskom ona nije delila radost sa ostalim članovima srpskog tima. Gde li je "nestala" Vojislava?

Žreb za plej-of je u utorak, a potencijalni protivnici selekciji Srbije su su Japan, Belorusija, Paragvaj i Švedska.

Mečevi plej-ofa za popunu Svetske B grupe Fed kupa na programu su 18. i 19. aprila.

Komentari / 0

Ostavite komentar