Кебо сутра Тужилаштву БиХ прослијеђује нову документацију

Потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо изјавио је Срни да ће Тужилаштву БиХ сутра прослиједити нову документацију у вези са хуманитарном помоћи која је за вријеме рата достављена у БиХ, односно гдје је она завршила, ко је са њом располагао, који је орган то верификовао и ко је располагао тајним рачунима.

Босна и Херцеговина 09.02.2015 | 18:09
Кебо сутра Тужилаштву БиХ прослијеђује нову документацију

"Отворена је Пандорина кутија, која се више неће затворити. Ово се више не може зауставити, без обзира на покушај оних који би радо да се овај процес затвори. Они који су највише погођени, најгласнији су у нападима, али већина грађана БиХ подржава да се све 'истјера до краја", рекао је Кебо.

Кебо је данас посјетио просторије Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа) гдје је са руководством разговарао о резултатима њиховог рада, те подржао активности које се воде у борби против свих врста криминала и тероризма.

"Агенције предано ради у борби против свих видова криминала, посебно корупције која је захватила многе сегмента друштва, па и судско-тужилачког система БиХ, као и дијелова највиших врхова власти", рекао је Кебо Срни.

Он је истакао да је Сипа веома битна полицијска агенција која доприноси безбједности грађана БиХ, посебно када је у питању борба против организованог криминала, трговине дроге и људима, тероризма, прања новца.

На питање да ли је његова посјета Сипи у вези са пријетњама којима је изложен након достављања документације Тужилаштву БиХ, Кебо је рекао да није долазио због личне безбједности, јер нема потреба за тим, додавши да је у таквим случајевима потребан налог Тужилаштва БиХ.

"Институције раде у корист свих грађана, а ја радим свој посао са преданошћу. То значи да смо разговарали о оспособљености за борбу против свега што се ставља у законску надлежност Сипе", навео је он.

Од 16. децембра прошле године потпредсједник ФБиХ Мирсад Кебо је, у неколико наврата, Тужилаштву БиХ предао око 10.000 страница документа у вези са злочинима почињеним над Србима у БиХ.

Међу документима су докази и да су ратни начелник Центра служби безбједности Зеница Шефик Џаферовић и командант Трећег корпуса Армије БиХ Сакиб Махмуљин одговорни за злочине муџахедина на подручју Возуће и Зенице и да њихово прикривање.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ахахахаха

09.02.2015 18:59

Ово намјерно Косарац развлаци па му сваки дан да по неколико хиљада неких докумената да би опструисао формирање власти.Дзаба се трудис,нецес сјести у фотељу макар све Босњацке политицаре смјенили и затворили.Ти Косарац нецес и твој СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

09.02.2015 19:04

И овај Кебац прослиједјује оно сто је вец познато. Прије 5 мјесеци кандидат за босњацког цлана предсједниства а данас најомрзенији код Босњака. Бори се за медијску позорност па ста коста да коста :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

није политика

09.02.2015 19:23

Није ово политика како све представљају неки коментатори. Џаферовић и Махмуљин су осимљичени за ратни злочин и са тим се требају суочити у тужилаштву и суду БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брчак

09.02.2015 19:58

Доста нам је висе тог Кебе,за кога ли ради и кога плаца,треба њега ухапсити стаје цекао 20 година,знаци знао је и прикривао а сад када се надвио над гроб пропјевао,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хапси

09.02.2015 21:26

Хапсите Кебу он је сакривао злочине и сам учествовао у њима, пјевај тицо сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре брчак

09.02.2015 21:44

Кладим се да ради за Радонцица. У сваком слуцају хапсити све који су сутили 20 година о злоцинима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дивос

09.02.2015 22:18

У бошњачком делу фед.БиХ злочини над Србима су "забрањена" прича. А о најмонструознијим злочинима над Србима, укључујући и ритуално одсецање глава проговорио је, не било ко, него други по важности и хијерархији код Бошњака, госп.Кебо, и до сада предао 10.000 страница списа о тим злочинима. Да, питање је, шта се чекало са доказима 20 годиуна? Није то испливао један закубљени документ, него видимо 10.000 страница списа. То питање постављају сви у Српској. Али и то много говори, и колико ће они који су чинили стравичне зочине над Србима истрајавати да се истина никад не сазна, сасвиум извесно има још много тога. Али добро, боље икад, него никад. И неће у бошњачком делу фед.БиХ, па и ови чизаоци којин нам долазе из тог дела, и кампују на овом порталу, осудити ове злочине, неће осудите зликовце попут овог Махмуљина или овог Џаферовића, јок, они ће осудити онога који је проговорио о овим стравичним злочинима, госп.Кебу. Али то ипак говори о њима. Видећемо како ће ићи ова прича, добро је да се истина ипак разоткрива. За сада, ваља из институција БиХ, тј парламента, уклонити ништарију, а изгледа и ниткова, овог Џаферовића (па макар био и само осумњичени), на томе морајун истрајати сви српски представници у заједничким институцијама БиХ, па ако треба и вршити притисак. Али добро, видећемо шта ће све испасти из ове приче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАВНОГОРСКИ МАЈЕВИЦКИ ЦЕТНИЦКИ ПОКРЕТ

10.02.2015 04:04

БРАВО, ДА СЕ ДОКАЗЕ ИСТИНА О СВИМ ЗЛОЦИНИМА ПОЦИЊЕНИМ НАД СРБИМА.И ПРИКРИВАЊЕМ ТУЗИЛАСТВА БиХ ЗНАМО ДА ИХ ДОСТА ИМА У ПОЛИТИЦИ И НА ВИСОКИМ ФУНКЦИЈАМА. БРАВО Г.КЕБО, СВАКА ЦАСТ И ПОХВАЛА У ИЗНОСЕЊУ ТАЦНИХ ДОКАЗА О МУЦЕЊИМА СРБА И ЗЛОЦИНА НАД НЕДУЗНИМ СРПСКИМ НАРОДОМ КОЈИ СЕ ГОДИНАМА ОПТУЗУЈЕ ЗА ЗЛОЦИНЕ ПА НИСУ ВАЉДА СРБИ САМИ РАТОВАЛИ МОРАЛИ СУ ИМАТИ ПРОТИВНИКА КОЈИ ЈЕ НАПАДАО А ОНИ СУ СЕ БРАНИЛИ ЈЕР СУ БИЛИ ПРИНУДЈЕНИ НА ОДБРАНУ ОД НАПАДА ТИХ ФАНАТИКА КОЈИМА ЈЕ ДОСАО КРАЈ.ЗА ГОСПОДИНА КЕБУ ПУНА ПОДРСКА ПРАВИ ПРАВЕДАН ЦОВЕК .ЗА СВАКУ ПОХВАЛУ МАЛО ЈЕ ТАКВИХ ДА БИ ИЗНИЈЕЛИ ИСТИНУ БРАВО г.КЕБО.

ОДГОВОРИТЕ