Kebo sutra Tužilaštvu BiH proslijeđuje novu dokumentaciju

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo izjavio je Srni da će Tužilaštvu BiH sutra proslijediti novu dokumentaciju u vezi sa humanitarnom pomoći koja je za vrijeme rata dostavljena u BiH, odnosno gdje je ona završila, ko je sa njom raspolagao, koji je organ to verifikovao i ko je raspolagao tajnim računima.

Bosna i Hercegovina 09.02.2015 | 18:09
Kebo sutra Tužilaštvu BiH proslijeđuje novu dokumentaciju

"Otvorena je Pandorina kutija, koja se više neće zatvoriti. Ovo se više ne može zaustaviti, bez obzira na pokušaj onih koji bi rado da se ovaj proces zatvori. Oni koji su najviše pogođeni, najglasniji su u napadima, ali većina građana BiH podržava da se sve 'istjera do kraja", rekao je Kebo.

Kebo je danas posjetio prostorije Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) gdje je sa rukovodstvom razgovarao o rezultatima njihovog rada, te podržao aktivnosti koje se vode u borbi protiv svih vrsta kriminala i terorizma.

"Agencije predano radi u borbi protiv svih vidova kriminala, posebno korupcije koja je zahvatila mnoge segmenta društva, pa i sudsko-tužilačkog sistema BiH, kao i dijelova najviših vrhova vlasti", rekao je Kebo Srni.

On je istakao da je Sipa veoma bitna policijska agencija koja doprinosi bezbjednosti građana BiH, posebno kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala, trgovine droge i ljudima, terorizma, pranja novca.

Na pitanje da li je njegova posjeta Sipi u vezi sa prijetnjama kojima je izložen nakon dostavljanja dokumentacije Tužilaštvu BiH, Kebo je rekao da nije dolazio zbog lične bezbjednosti, jer nema potreba za tim, dodavši da je u takvim slučajevima potreban nalog Tužilaštva BiH.

"Institucije rade u korist svih građana, a ja radim svoj posao sa predanošću. To znači da smo razgovarali o osposobljenosti za borbu protiv svega što se stavlja u zakonsku nadležnost Sipe", naveo je on.

Od 16. decembra prošle godine potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo je, u nekoliko navrata, Tužilaštvu BiH predao oko 10.000 stranica dokumenta u vezi sa zločinima počinjenim nad Srbima u BiH.

Među dokumentima su dokazi i da su ratni načelnik Centra službi bezbjednosti Zenica Šefik Džaferović i komandant Trećeg korpusa Armije BiH Sakib Mahmuljin odgovorni za zločine mudžahedina na području Vozuće i Zenice i da njihovo prikrivanje.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

ahahahaha

09.02.2015 18:59

Ovo namjerno Kosarac razvlaci pa mu svaki dan da po nekoliko hiljada nekih dokumenata da bi opstruisao formiranje vlasti.Dzaba se trudis,neces sjesti u fotelju makar sve Bosnjacke politicare smjenili i zatvorili.Ti Kosarac neces i tvoj SNSD.

ODGOVORITE
Name

Max

09.02.2015 19:04

I ovaj Kebac proslijedjuje ono sto je vec poznato. Prije 5 mjeseci kandidat za bosnjackog clana predsjednistva a danas najomrzeniji kod Bosnjaka. Bori se za medijsku pozornost pa sta kosta da kosta :)

ODGOVORITE
Name

nije politika

09.02.2015 19:23

Nije ovo politika kako sve predstavljaju neki komentatori. Džaferović i Mahmuljin su osimljičeni za ratni zločin i sa tim se trebaju suočiti u tužilaštvu i sudu BiH.

ODGOVORITE
Name

brčak

09.02.2015 19:58

Dosta nam je vise tog Kebe,za koga li radi i koga placa,treba njega uhapsiti staje cekao 20 godina,znaci znao je i prikrivao a sad kada se nadvio nad grob propjevao,

ODGOVORITE
Name

Hapsi

09.02.2015 21:26

Hapsite Kebu on je sakrivao zločine i sam učestvovao u njima, pjevaj tico sad.

ODGOVORITE
Name

re brčak

09.02.2015 21:44

Kladim se da radi za Radoncica. U svakom slucaju hapsiti sve koji su sutili 20 godina o zlocinima.

ODGOVORITE
Name

Divos

09.02.2015 22:18

У бошњачком делу фед.БиХ злочини над Србима су "забрањена" прича. А о најмонструознијим злочинима над Србима, укључујући и ритуално одсецање глава проговорио је, не било ко, него други по важности и хијерархији код Бошњака, госп.Кебо, и до сада предао 10.000 страница списа о тим злочинима. Да, питање је, шта се чекало са доказима 20 годиуна? Није то испливао један закубљени документ, него видимо 10.000 страница списа. То питање постављају сви у Српској. Али и то много говори, и колико ће они који су чинили стравичне зочине над Србима истрајавати да се истина никад не сазна, сасвиум извесно има још много тога. Али добро, боље икад, него никад. И неће у бошњачком делу фед.БиХ, па и ови чизаоци којин нам долазе из тог дела, и кампују на овом порталу, осудити ове злочине, неће осудите зликовце попут овог Махмуљина или овог Џаферовића, јок, они ће осудити онога који је проговорио о овим стравичним злочинима, госп.Кебу. Али то ипак говори о њима. Видећемо како ће ићи ова прича, добро је да се истина ипак разоткрива. За сада, ваља из институција БиХ, тј парламента, уклонити ништарију, а изгледа и ниткова, овог Џаферовића (па макар био и само осумњичени), на томе морајун истрајати сви српски представници у заједничким институцијама БиХ, па ако треба и вршити притисак. Али добро, видећемо шта ће све испасти из ове приче.

ODGOVORITE
Name

RAVNOGORSKI MAJEVICKI CETNICKI POKRET

10.02.2015 04:04

BRAVO, DA SE DOKAZE ISTINA O SVIM ZLOCINIMA POCINJENIM NAD SRBIMA.I PRIKRIVANJEM TUZILASTVA BiH ZNAMO DA IH DOSTA IMA U POLITICI I NA VISOKIM FUNKCIJAMA. BRAVO G.KEBO, SVAKA CAST I POHVALA U IZNOSENJU TACNIH DOKAZA O MUCENJIMA SRBA I ZLOCINA NAD NEDUZNIM SRPSKIM NARODOM KOJI SE GODINAMA OPTUZUJE ZA ZLOCINE PA NISU VALJDA SRBI SAMI RATOVALI MORALI SU IMATI PROTIVNIKA KOJI JE NAPADAO A ONI SU SE BRANILI JER SU BILI PRINUDJENI NA ODBRANU OD NAPADA TIH FANATIKA KOJIMA JE DOSAO KRAJ.ZA GOSPODINA KEBU PUNA PODRSKA PRAVI PRAVEDAN COVEK .ZA SVAKU POHVALU MALO JE TAKVIH DA BI IZNIJELI ISTINU BRAVO g.KEBO.

ODGOVORITE