Колинда у паници

Организатори инаугурације још чекају да им државници које су позвали на свечаност полагања предсједничке заклетве на Марковом тргу потврде свој долазак, али засад нема сигнала да ће међу њима бити звучних имена из европске политике.

Регион 09.02.2015 | 11:08
Колинда у паници

Најинтензивнија лобирања одвијају се на релацији Загреб - Берлин. Нема сумње да Миро Ковач, шеф Изборног штаба Колинде Грабар-Китаровић и бивши хрватски амбасадор у Берлину, потеже све своје везе у њемачком ЦДУ-у не би ли на инаугурацију довео неког од репрезентативнијих представника немачке владе, доноси Блиц.

Нова хрватска предсједница је најавила заокрет у спољној политици земље која је, како каже, посљедњих година више била оријентисана према регији, и која се, према њеном увјерењу, треба окренути јачању веза, прије свега, са Њемачком.

Управо због тога би се и списак званица на инаугурацији могао посматрати као први тест нове предсједнице на спољнополитичком плану.

Ипак, чак и ако се на свечаности не појаве политички капиталци данашње Европе, Колинда Грабар-Китаровић у том сегменту неће бити неуспјешнија предсједница од Иве Јосиповића или Стјепана Месића, којима је на инаугурацију дошло десетак шефова држава земаља југоисточне и средње Европе.

Изузетак је била Месићева побједа 2000, када је на Марков трг дошло 12 предсједника држава.

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Жељко

09.02.2015 10:10

Доћи ће Додик. Комунисти су увек имали добру сарадњу са усташама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

љевичар

09.02.2015 13:24

Прво дрекавац звани баја је капиталиста и кримос а не комуниста.Друго најбољ су сарадјивали чеде и усташе заједно на Блајбургу,заједно у Ј.Америци,Аустралији и осталим про фашистичкíм државама, па и у рушењу СФРЈ.Ето војвода Војо се хвали са усташом Тутом.

Name

007

09.02.2015 10:13

ПРЕСЈЕДНИЦЕ, БЕЗ ПАНИКЕ. ШЕШЕЉ ЋЕ СИГУРНО ДОЋИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРЕДСЈЕДНИЦЕ

09.02.2015 10:41

СУНЧАНИЦЕ БИ ТИ ДОБРО ДОШЛЕ. ИЛ ПАР ЧАСОВА ИСТОРИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

10.02.2015 08:25

Стиже и делегација из Маоче и Бочиње,обриши сузе.

ОДГОВОРИТЕ