Услови Брисела на столу још пет дана

Европски пут БиХ је на прекретници. Брисел је буквално уценио, дајући домаћим политичарима и парламенту рок да до 12. фебруара усвоје изјаву Председништва БиХ о испуњавању конкретних препорука ЕУ. Поручено је да је на столу "понуда која се не сме одбити", јер, у супротном, следи блокада финансијске помоћи и - изолација!

Босна и Херцеговина 07.02.2015 | 20:45
Услови Брисела на столу још пет дана

Поруку су пренели шефови дипломатија Немачке и Велике Британије, Франк Валтер Штајнмајер и Филип Хамонд. Суштина нове, немачко-британске иницијативе је да се домаће институције писмено обавежу да ће коначно провести реформе неопходне за ступање на снагу Споразума о стабилизацији и придружењу који је потписан још 2008.

Готово сви политичари у ФБиХ и РС су декларативно подржали нову иницијативу ЕУ. Брисел захтева корените реформе у области економије и социјалне заштите, у складу са документом ЕУ "Раст и запошљавање". Неке од препорука траже радикалне промене у привреди, јавној управи и социјалној сфери. Све то је услов да би БиХ почела преговоре о приступању Унији. Како сазнајемо у Савету министара БиХ, ЕУ тражи приватизацију електроенергетског сектора, смањење пореза на плате, појефтињење радне снаге у земљи како би се омогућила бржа реализација страних инвестиција! Захтева се функционалност институција, најављује жестока борба против корупције, оштре мере контроле рада јавних предузећа, пореске и друге инспекције.

- Кључни захтеви биће драстично смањење пореских оптерећења на плате, приватизација државних фирми - "Телекома", електропривреде, шумских газдинстава... - тврде наши саговорници у дипломатским круговима.

Наглашено је да су у БиХ оптерећења у привреди највећа у Европи. Брисел државна предузећа у БиХ види као "краве музаре" и извор огоромне моћи страначких лидера. Подржавају се захтеви ММФ кад је реч о промени закона о раду, као и односа према инвеститорима.

Документ ЕУ "Раст и запошљавање" су подржали ММФ, Светска банка и Европска банка за обнову и развој. Дакле, иза њега стоје "господари политичког и економског живота", чега су свесни и политичари у БиХ.

Највиши званичници РС су, због сложених захтева Брисела, тражили да буде коригована првобитна изјава Председништва БиХ о европском путу и да се јасно нагласи да ће реформе бити провођене у складу са "Дејтоном" и Уставом како РС не би изгубила неке од надлежности у овом обимном послу. Председништво БиХ је уважило захтеве РС.

Председник и премијер РС, Милорад Додик и Жељка Цвијановић, поручили су да РС у потпуности подржава нову иницијативу у БиХ.

- РС припрема усвајање тридесетак закона из области економије и социјалне заштите који би били практичан одговор препорукама ЕУ - казао је Додик.

Председник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић, каже, за "Новости", да је пред парламентом велики посао.

- РС је опредељена да одлучно ради на испуњавању европских услова у складу са Уставом и уз пуно уважавање свих нивоа власти у земљи - казао је Чубриловић. - Нећемо пристати на захтеве који буду на штету Српске.

СТРАТЕШКИ ЦИЉ

Предсједавајући Председништва БиХ Младен Иванић рекао је да је ЕУ стратешки циљ БиХ, што је потврђено и у усвојеној заједничкој изјави Председништва БиХ о прихватању закључака Савета за спољне послове ЕУ од 15. децембра прошле године. Током састанка Иванића са делегацијом Европске народне странке оцењено је да обновљени приступ ЕУ, новом немачко-британском иницијативом, може да подстакне дугоочекивану обнову пута БиХ ка ЕУ и приближи је Европи конкретним корацима.

СТРАНЦИ ХОЋЕ ПРИРОДНЕ РЕСУРСЕ

Економиста Алекса Милојевић каже да новим документом ЕУ "страни капитал жели да загосподари природним ресурсима у БиХ". - Порези на плате јесу високи, али без њих држава не би могла да финансира текуће обавезе и отплаћује дугове према ММФ. Тачно је да су институције нефункционалне, да корупција разара друштво, да је криминална приватизација уништила привреду, али сумњиво је то да ЕУ и ММФ сметају постојећи закони о раду, чије се суштинске одредбе поштују у развијеним западним земљама - упозорио је Милојевић.

 

(Новости.рс)

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

Босанац из томбак махале

07.02.2015 19:47

Немогу и не зелим да вјерујем да неко у Бих од политицара незеле да дрзава иде напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

за томбак ма'лу

07.02.2015 20:05

Момак схвати да Федерација и РС никада неце бити заједно. Прихвати то. Ицице дрзава али наса Република Српска, једном напријед без Федерације. Босна је (федерација усвари) као мала беба која вуце за хаљину енглеску и њемацку тету богату. Доле Додик, доле влада, народ на ноге да се боримо за наса права али наравно ... с постовањем свим борцима који су утемељили зивоте у Републику Српску. Поздрав свим добрим људима... само тако нас народ це опстати. Доста су османлије, аустроугари и јос много њих узели српске зиваљи. Поздрав БН-у. Најјаци сте и најреалнији. Надам се искрено да када и СДС буде на власти бицете реални и реци све сто не ваља а ста ваља.

Name

мркаљ.

07.02.2015 20:29

_Престао.....Бред Пит.....!

Name

Петар

07.02.2015 22:12

Европска унија је намјерно пустила да нас наши политичари опљачкају и да се онда појави са овом иницијативом и каже: "ево ми ћемо вас спасити", а да ми то стварно дочекамо као спас. А у ствари на дјелу је завршна фаза неоколонизације гдје ће странци да поклопе све штво имало вриједи, а то су природни ресурси. Уствари, наши домаћи политичари су за њих одрадили прљав посао, прво кроз рат и у рату, а онда кроз пљачкашку приватизацију. Том приватизацијом сва пријератна привреда је уништена и сад смо скоро на нули. А онда ће да дођу стране компаније и да на наша природна богатства примјене своју технологију ("увале" нам застарјеле машине) и тако наставе пљачку коју су започели анексијом БиХ 1878. А народ ко народ. Блећци били и остали. Јарам научили да носимо, и необично нам било кад нам га је неко (Тито) на кратко скинуо. Е мој народеЂ Па шта мислите што овај високи (ниски) представник ништа није предузимао. Ходао по крсним славама и сточним пијацама, напијао се и пасивним односом одрађивао раније зацртани план. Па шта мислите што су нам давали толике кредите. Хтјели су и успјели да нас ставе у позицију ДУЖНИЧКИХ РОБОВА. То су били спремили и Грцима, али ови се као нешто копрцају. Не дају се. А ми. Ми немамо снаге ни да схватимо шта нам се дешава, и док то схватимо биће нам касно. Па видите да ови наши ПАПЦИ (политичари) један по један налијежу на руду. Ка ддокрајче прљави посао за странеце, ови ће их пустити негдје у Европу са покраденим милионима, промијенити им идентитет и оставити да живе до краја живота мирно и безбрижно, док ће они да нас окупирају са новим домаћим надолазећим политичким представницима који се већ школују да наставе тамо гдје су њихови предходници стали. да није жалосно било би смијешно. АМИН БОЖЕ

Name

БС

08.02.2015 09:22

Петре, свака ти је златна. Све је то бас тако, само сто је тај процес, како и сам казес, великим дијелом одрадјен. Овај споразум или како год вец да називају, и сва та наклапања око приступању у ЕУ, у коју ми никад нецемо приступити, то је само један од заврсних удараца. Ми смо у нок дауну вец дуго дуго, и немамо сансе да се дигнемо на ноге, јер наси политицари су превисе похлепни и поткупљиви. Немамо политицку партију која нас мозе извуци из блата, јер сви много воле паре и за народ и будуцност ове земље их много заболи она ствар. Природни ресурси су вец продани, или су тотално покрадени. Суме покрадене, рудници продани. Телеком продан. Зељезнице не постоје. О цему даље прицати? Назалост, процес поробљавања малих банана дрзавица је незаустављив мирним путем. Тај процес је у поодмаклој фази, и ту нема повратка назад, а ми немамо бољу опцију. Да смо паметнији као народ, и да бирамо паметније на изборима, или да их рецимо уопсте не бирамо и не дајемо легитимитет тим лоповским странкама и њиховим лидерима... Али опет, касно је за све. Нема назад. Европски закони би бар донекле зауставили пљацку и корупцију. Били би јефтина радна снага, али ето, ста смо сад? Добро плацени? Било би бар мало висе посла за оне који хоце радити. Не би били гладни. Приступањем тој унији, политицари не би били застицени вец би били под острим надзором те ЕУ. Русија нам је драза наравно, али је далеко. Ми не производимо ниста, да би могли само од продаје на руском трзисту презивјети. Казес да смо близу нуле? Ма ми смо пријатељу у дебелом минусу, зато могу са нама да раде ста хоце јер смо им дузни да наси праунуци то неце моци исплатити. То је готова прица.

Name

Остоја

07.02.2015 20:05

Европо све мозе ал НЕ ДАЈ ПАРЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

т

07.02.2015 20:07

Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЛЕКТРО

07.02.2015 20:09

Како сазнајемо у Савету министара БиХ, ЕУ тражи приватизацију електроенергетског сектора, смањење пореза на плате, појефтињење радне снаге у земљи како би се омогућила бржа реализација страних инвестиција! Када се приватизује још електро, а то ће да купи неко из Европе, онда је све готово. Али проблем је што је готово и овако тј. и са електром и без електра. НАЖАЛАОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драги земљаци

07.02.2015 20:33

Није готово. Ствар је у томе сто наси богатаси себи трпају у д*** ниста не цине за народ. Да макар наси који су богати хоце помоци и повести народ могли би... треба неко да поведе народ против ове руље сто нам узе све!!! Не треба нама демократија!!! Тито, краљ, небитно али од демократије немамо ниста.. на цему смо сад? ето нам демократија.. народе устајмо ...

Name

Жељко

07.02.2015 20:24

Европа или изолација? ИЗОЛАЦИЈА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈМО

07.02.2015 20:28

Докле год нема БиХ вама у РС-у це локални сериф баја да псује маму коме стигне у РС-у!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за јмо

07.02.2015 20:40

Цепај даље друзе. И тај Баја це бити скинут...

Name

ВГД

07.02.2015 21:24

Нестаце Баје, а БиХ нам не треба у РС.

Name

Србац

07.02.2015 21:33

А локални федерални шерифи? А "демократе" из Г. Маоче?

Name

Петар ЕУ

07.02.2015 22:42

Може ли да се објави интегрални текст тог "споразума". Зашто се то крије од народа кад че се реализовати, као уосталом и све остало до сада, ПРЕКО ЛЕЂА НАРОДА. И зашто се то уопште зове "ИНИЦИЈАТИВА". То је УЛТИМАТУМ пропалих европских политичара који су у ситуацији СВЈЕТСКЕ ЕКОНОМСКЕ КРИЗЕ ГЛОБАЛНОГ ЛИБЕРАЛ КАПИТАЛИЗМА приступили класичном опробаном средству рјешавања криза : ОСВАЈАЊУ ДРУГИХ ДРЖАВА. Наши вајни политичари то крију од народа, јер знају да ће народ дићи глас. На сцени је класично поробљавање овиј јадних и кроз вијекове напаћених људи. А ми народе, НАЈСЕДАМО НА ЊИХОВЕ ЗАВЈЕРЕНИЧКЕ ТЕОРИЈЕ НАЦИОНАЛИЗМА И НАСТАВЉАМО ДА МРЗИМО ЈЕДНИ ДРУГЕ, НЕ СХВАТАЈУЋИ ОДАКЛЕ НАМ ДОЛАЗИ ПРАВО ЗЛО: једним дијелом са запада, а другим са истока. Никад нам нико од њих није помогао него нас само систематски стављали у дужничко ропсктво. И СВЕ ТО ПРЕКО НАШИХ ОБУЧЕНИХ - ДРЕСИРАНИХ ПОЛИТИЧАРА.

Name

Омча

07.02.2015 20:50

Официјелно од Дејтона (а неофицијелно и прије њега) ЕУ јако добро зна шта се дешава у БиХ. Пљачка, корупција, непотизам, разарање друштва, рачуни домаћих властодржаца по иностраним банкама... И ништа није преузела да се криминалци на власти раскринкају. И сад истим тим криминалцима ЕУ политичари "пријете" да им неће дати кредите ако не продају и оно мало што је још (колико, толико) вриједно. Наравно, њиховим компанијама. Умјесто да се овдје тим газдује, профит ће да иде из ове земље. А кад продају све што вриједи, наше владе ће добити још више новца који ће извлачити из буџета у властите џепове (као и до сада) а нама ће остати дугови (као и сада). Укратко: Народе, остаћеш гладни и биједни РОБ! (Осим ако не скинеш ову багру с власти и не доведеш честите и паметне патриоте на власт. Као што су то урадили Грци.)

ОДГОВОРИТЕ
Name

порука

07.02.2015 21:00

Кроз историју цивилизација одувијек је постојао робовласницки однос. Раније је то било отворено и јавно, ондање досла демократија и људска права. Западни свијет је онда досао на идеју будуци да су се развили, да кроз економску зависност наставе робовласницки однос. Погледајте примјере, вецина нових цланица остала је без природних ресурса као и гиганата телеком, електро и водо привреда су пресли у руке приватних концерна. Исти сценарио сљеди и БИХ а тиме и федерацији и РС. Примјер Турске која је успјела да се рјеси ммф-а и сада она кредитира ммф....

ОДГОВОРИТЕ
Name

опција

07.02.2015 21:21

Обе опција су самоунистење недемократске васти. Излаза нема,а богами и времена се мјењају, пао Нам снег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нермин

07.02.2015 21:50

Сви ви који писете какве бљувотине на основу БиХ не зивите у БиХ а сигурно сте храбри да се бојите мале цвоке. Престаните измисљати трацати своју мајку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

07.02.2015 22:29

Нермине не лупај сви ми волимо Босну али овако не иде НЕ ЕУ ДА ИЗОЛАЦИЈА

Name

бит це добро

07.02.2015 23:09

Народе не бојте се европе.Ови политцари висе немогу ни на касцицу хранит.А у ЕУ имацете пуну касику.Само рад и опет рад нем прице и политике. Тад це бити пронлем ријесен људи који хоце да раде постено

Name

Xy

07.02.2015 23:26

хахахаха већу глупост не процитах данас

Name

Србац

07.02.2015 23:29

Моја мајка је Србија. Како ми БиХ може бити мајка а не признаје ме. Армија БиХ ме хтјела протјерати јер се не молим Богу као они. И то ми је БиХ мајка ....пу пу пу

Name

коки

08.02.2015 17:28

Незивимо м уи БиХ, зивимо у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.

Name

оптимиста

07.02.2015 22:36

казе хоце јефтинију радну снагу, невјерујем да је негдје има јефтиније. Не мали број људи заради за један сат једну КМ. зар је то много. У ту и такву Европу треба да удјемо. Уци цемо ми у П.М.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Силвер

08.02.2015 08:47

Не знам откуд им то да тразе појефтињење рад.снаге кад имамо најниза примања у Европи.Једино да поцнемо код приватника за 100 марака мјесецно црнцити...

Name

РЕ-за томбак ма`´лу

07.02.2015 23:05

Досло вријеме да лоси поздрављају све људе добре воље.Све сто си коментарисао је лосе,јер призивас насиље и кад је у питању БиХ и РС.Ниси ти ни Б од борца,јер кад би до нецега, не дај Бозе досло,ти би иза цоска подрзавао борце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за РЕ

08.02.2015 16:51

Једном био и други цу пут. А тебе питам се хоцу ли видјети преко нисана ил и даље овдје да коментарисес новине. Поздрав. Мрзња постоји... и то нико не мозе реци да није тако. Ја сам за то да се зиви у једној дрзави.. ал не БиХ. То није моја дрзава и умр'о бих за ту идеју.схватите то вец једном и не лазимо се да зовимо у љубави и среци је 700 годима насе истотије и мрзње нико не мозе ни за 100000год обрисати. Кад босњаци схвате да србима не треба бих и сви старосједиоци градова републике српске да су добро досли у своје куце ... ал не у унитарној БиХ. И вјерујем да ил нас неце бити ил цемо пстварити тај циљ. А ето сада има нови закон.. мозда ме одведу у хаг због говора мрзње и реалних цињеница. Поздрав... свим добрим људима било које вјере ... без БиХ. У насој дрзави су добродосли.. али.. под српским грбом са истим правима.. као и сви.

Name

Геограпхy

08.02.2015 00:15

Све је то уреду, али ја не бих странцима продао електропривреду, шуме, телеком. То је нешто што у свакој земљи држава власник. Исто тако јасно ми је да су ова јавна предузећа извор моћи појединих политичара и странака али њих од ових предузећа треба одвојити на други начин, а не продајом. Једино што бих од јавних предузећа продао су жељезнице, па можда кад их продамо кондуктер некада и напише карту а не узме паре и себи у џеп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар, РЕ Геограпхy

08.02.2015 08:01

Тако је Геограпхy. Природне ресурсе (вода, руде, земља, вјетар, сунце) не треба продавати, као ни она државна стратешка - ПРОФИТАБИЛНА предузећа (телекомуникације, електропривреду, здравство). Кад тиме загосподаре стране приватне компаније, ућићемо у фазу тоталног робства. Управо оно што и јесте и циљ великих мултинационалних компанија. У ситуацији глобалног капитализма, какав је на сцени већ неколико деценија, државама на западу не управљају више политика и политичари (путем политичких партија). Они су само инструмент у рукама крупног капитала, који преко тог инструмента тихо и непримјетно поробљава цијели свијет. Ово са Украјином је типичан примјер. Кад странци запосједну телекомуникациони систем (телеком) онда из својих удобних и позлаћених фотеља могу да контролишу сваког грађанина поробљене државе. А то је циљ. Да се сви држе под контролом, и онда, ако неко на овај или онај начин постане опасан, иде налог за ликвидацију. Тиху и непримјетну (оклизнуо се на банану, пао с крова, имао саобраћајни удес, и слично). Кад ће то овај напаћени и наивни народ да схвати. ОНИ НАМА ВЛАДАЈУ ПРЕКО ОД НАС ИЗАБРАНИХ ПОЛИТИЧАРА, А ЗАВАЂАЈУ НАС НА НАЦИОНАЛНОЈ ОСНОВИ ДА БИ НАМА ЛАКШЕ УПРАВЉАЛИ И МАНИПУЛИСАЛИ. ПА ВИДИТЕ ЛИ ДА НА СВИМ ИЗБОРИМА ПОБЈЕЂУЈУ САМО НАЦИОНАЛНЕ СТРАНКЕ. НАРОДЕ, ОПАМЕТИ СЕ И НЕ НАСЈЕДАЈ НА ТЕ "форе". држимо се једни других јер само сложни, удружени, можемо да се одупремо надолазећем злу. Ако већ није касно.

Name

ТРТЕ МРТЕ

08.02.2015 01:14

Пита цариник, одакле сте Ви господинем ,,,одговара И'з Босне, пита цариник поново, исти одговор,,,,а цариник реце, сад цу да Те ухап-сим за лазно казивање, јер на твомпасосу писе Босна и Херцеговина а ти казес само Босна,,,,,е мој цариник и мој кум ради у ВОДОВОДУ И КАНАЛИЗАЦИЈИ,,,,а увијек казе само у ВОДОВОДУ и нико га не хапси.. ДРУЗЕ ТИТО МИ ТИ СЕ КУНЕМО ДА У ЕУ НЕРЕНЕМО.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

циле

08.02.2015 04:26

Па ја колико знам Словенија и Хрватска су у Европи па им нису продали електропривреду ни суме,па у какву нас онда Европу хоце.Додусе ту раде дјеца министара и председника влада,па ми мала буранија и деца бураније немају ста ни изгубити.У сваком слуцају,ако сам роб волим робоват Нијемцу или било коме са запада него овој насој багри од које сам добио и сецер и притисак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ССД. СЈЕДИЊЕЊЕ СРПСКЕ ДРЗАВЕ В.СРБИЈА

08.02.2015 07:57

НЕМА УЦЕНА БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ КРЕИРА АМЕРИКА И АКО НИЈЕ ПОВОЉАН ОДБАЦИТИ ГА.ЈЕДИНИ УСЛОВ ЈЕ ДА РЕПУБЛИКА СРПСКА СЕ ПРИПОЈИ СРБИЈИ И СРБИЈА СА КОСОВОМ У ГРАНИЦАМА 99 ПРЕ НАТО ОКУПАЦИЈЕ УДЈЕ У САВЕЗ СА РУСИЈОМ А НИКАКВЕ УЦЕНЕ БРИСЕЛА НЕ ТРЕБА ПРИХВАТАТИ.ОДБАЦИТИ ИЛИ ЗАМРЗНУТИ ПРЕГОВОРЕ ЈЕР СА ЊИМА СРЉАМО ГОРЕ У ДУГОВЕ КАО ГРЦКА И ДУБИОЗУ СА НАСИМ ПОЛИТИЦАРИМА КОЈИ САМО СРЉАЈУ У ЗАДУЗЕЊА И ПУНЕ СВОЈЕ КАСЕ И КАСЕ КУМОВА.БРАЦО СРБИ И СЕСТРЕ СРПКИЊЕ АКО СТЕ ЗАБОРАВИЛИ РЕЦИ НЕ ОНДА РЕЦИТЕ ВАСИМ ЕВРОПЉАЊИМА НА РЕФЕРЕНДУМУ ЕВРОПСАКА УНИЈА ЊЕТ САВЕЗ И УЈЕДИЊЕЊЕ СА СРБИЈОМ И БРАТСКОМ РУСИЈОМ ДА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

рохни

08.02.2015 12:13

Ал си ти глуууууп......гдје се иде радити у Русију или Аустрију, Њемацку итд... Дај молим те сабери се

Name

Гојко, Република Српска

08.02.2015 08:38

Што ја волим ову моју Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

додик цобан

08.02.2015 12:16

Пази те да не вриједјате возда,,,,,,,, запамтите ми вас.....пратимо......

ОДГОВОРИТЕ
Name

брчак

08.02.2015 12:44

Права карта Босне И Херцеговине, да и Брчко Дистрикт Босне и Херцеговине има своје мјесто и знацење увјек је било на карти Српске Републике?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма ја ба

08.02.2015 13:52

Само се ви бавите РС-ом, Федерацијом, Дејтоном бла бла бла!!! Све це те то заборавити кад "Јохн Перкинси" запада обаве посао. Процитајте књигу "Економицал Хитман", па це те видјети ста нас цека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

08.02.2015 14:08

Како је ружно видјети ову жуту боју у средини РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, е мој Додик и Иванић који сте то поклонили само да би опстали у политици мислећи да вас њемци и амери воле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

09.02.2015 07:30

Ово је чисто замазивање очију народу .. Као шупља прича економија,развој,закони,борба против криминала,реформе,социјална заштита а иза свега стоји ова реченица : "...приватизација државних фирми - "Телекома", електропривреде, шумских газдинстава... " Електропривреда,шуме и концесије за експлоатацију воде за пиће то је још једино остало да ова клика уцијењених политичара распрода и после тога можемо у аутобусе и сеоба ко они шиптари са Косова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Став

09.02.2015 13:49

Ма само кад би преселили у ЕУ све оне који су се изјаснили као Остали, а онда БиХ опасали Берлинским зидом од 5 м висине и бодљикавом жицом и рећи: Ево вам, кад и ако се договорите јавите нам. То је најправедније за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

републицДоyле

09.02.2015 15:44

Ентитети це се угасити сами по себи, прецизније банкротираце. То је барем јасно. Сад це се ово цензурисати, а за годину маx. двије це бити нормална појава. Све це стати! Погледајте колико је лосија ситуација у односу на прије 7-8 година. Нема се висе ста продати и купити мир у куци. Одлазе људи из земље од Бихац-Неум-Висеград ко' на покретној траци. Социјалне немире нема ко повести. То се показало просле године. Ентитети немају моц отплацивања дуга. Пропали су. Запад це повуци црту и ови из Монетарног фонда це сјести за сто и размислити. Неко це реци,па хајмо помоци ентететима и подрзати неког ко це нас слусати. Други це реци па имали смо тај слуцај са Милетом па види сад. Онда нема друге, хајмо предлозити једну владу, јефтину ефикасну и одговору, а они хоце неце?!

ОДГОВОРИТЕ