У Ф1 само девет екипа, засад!

На првој трци овогодишњег шампионата Формуле 1, Великој награди Аустралије 15. марта, готово извесно ће се наћи само девет тимова.

Остали спортови 08.02.2015 | 17:00
У Ф1 само девет екипа, засад!

Та вест није толико изненађујућа, пошто се зна какве су проблеме Марусја и Катерхем имали прошле сезоне, али су ти тимови покушали да се спасу протеклих недеља.

Међутим, имовина Катерхема је стављена на продају, пошто је тим у стечају, док је захтев Марусје да се такмичи у прошлогодишњем болиду одбијен.

На састанку Стратешке групе Формуле 1 у Паризу, Марусја није добија једногласну подршку која је потребна да би тим могао да користи прошлогодишње болиде.

Та одлука значи да је учешће Марусје у предстојећој сезони готово немогуће, зато што руски тим нема довољно времена да направи нови болид и тако се врати у Формулу 1.

Према извештајима енглеских медија, мањи тимови су били ти којима се није свидео план по којем би због повратка Марусје добили мањи део у подели прихода од комерцијалних права.

Међутим, из Форс Индије су поручили да би поново размислили о захтеву Марусје ако би он био поднет на одговарајући начин. Заменик директора тима Боб Фернли је први гласао против захтева Марусје у четвртак, пошто је веровао да представљен пројекат нема здраве основе.

Занимљиво, захтев Марусје је дошао на једној страници, без детаља о власништву тима, финансирању или подршци стечајног управника, пошто је и она од недавно у истој ситуацији као Катерхем.

„Ми не желимо да губимо тимове, али један од услова да бисмо размислили озбиљно о захтеву је њихово представљање пројекта и шта све стоји иза њега. Какве су њихове финансије, када можемо да очекујемо нови болид? Да бисмо размислили, морају да направе праву презентацију и нема никаквих изговора“, рекао је Фернли.

У овом тренутку извесно је да ће се на „Алберт парк“ наћи следећи тимови: Мерцедес, Ред Бул, Вилијамс, Ферари, Мекларен, Форс Индија, Торо Росо, Лотус и Заубер.

Коментари / 0

Оставите коментар