U F1 samo devet ekipa, zasad!

Na prvoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Australije 15. marta, gotovo izvesno će se naći samo devet timova.

Ostali sportovi 08.02.2015 | 17:00
U F1 samo devet ekipa, zasad!

Ta vest nije toliko iznenađujuća, pošto se zna kakve su probleme Marusja i Katerhem imali prošle sezone, ali su ti timovi pokušali da se spasu proteklih nedelja.

Međutim, imovina Katerhema je stavljena na prodaju, pošto je tim u stečaju, dok je zahtev Marusje da se takmiči u prošlogodišnjem bolidu odbijen.

Na sastanku Strateške grupe Formule 1 u Parizu, Marusja nije dobija jednoglasnu podršku koja je potrebna da bi tim mogao da koristi prošlogodišnje bolide.

Ta odluka znači da je učešće Marusje u predstojećoj sezoni gotovo nemoguće, zato što ruski tim nema dovoljno vremena da napravi novi bolid i tako se vrati u Formulu 1.

Prema izveštajima engleskih medija, manji timovi su bili ti kojima se nije svideo plan po kojem bi zbog povratka Marusje dobili manji deo u podeli prihoda od komercijalnih prava.

Međutim, iz Fors Indije su poručili da bi ponovo razmislili o zahtevu Marusje ako bi on bio podnet na odgovarajući način. Zamenik direktora tima Bob Fernli je prvi glasao protiv zahteva Marusje u četvrtak, pošto je verovao da predstavljen projekat nema zdrave osnove.

Zanimljivo, zahtev Marusje je došao na jednoj stranici, bez detalja o vlasništvu tima, finansiranju ili podršci stečajnog upravnika, pošto je i ona od nedavno u istoj situaciji kao Katerhem.

„Mi ne želimo da gubimo timove, ali jedan od uslova da bismo razmislili ozbiljno o zahtevu je njihovo predstavljanje projekta i šta sve stoji iza njega. Kakve su njihove finansije, kada možemo da očekujemo novi bolid? Da bismo razmislili, moraju da naprave pravu prezentaciju i nema nikakvih izgovora“, rekao je Fernli.

U ovom trenutku izvesno je da će se na „Albert park“ naći sledeći timovi: Mercedes, Red Bul, Vilijams, Ferari, Meklaren, Fors Indija, Toro Roso, Lotus i Zauber.

Komentari / 0

Ostavite komentar