НБА: Сјајни Кузмић, звијезде бјесне на даму...!

Коначно и Огњен Кузмић може да каже да је уживао на кошаркашком паркету и то у дресу Вориорса. Али, његов Голден Стејт поново га је послао у развојну лигу, па је одличну партију пружио у екип Санта Круза, док су НБА лиги одиграна четири прилично занимљива меча.

Кошарка 06.02.2015 | 11:00
НБА: Сјајни Кузмић, звијезде бјесне на даму...!

У победи "ратника" над Бејкерсвилдом од 95:77, Кузмић је пружио једну од својих најбољих партија у НБДЛ-у: играо је 34 минута, а постигао 15 поена и остварио 12 скокова и две блокаде, док Милош Милисављевић ни овога пута није улазио у игру, као и на претходних неколико наступа Санта Круза.

За то време, у најјачој кошаркашкој лиги света било је више него занимљиво.

Кливленд је изгледа "склопио све коцкице" после очајног старта сезоне у који је ушао као претендент за освајање трона услед формирања трија Кајри Ирвинг - Леброн Џејмс - Кевин Лав. Дванаесту узастопну победу Кавалирси су остварили против Клиперса, а до 105:94 дошли су уз 23 Лебронова и 24 Лавова поена, но и уз одличну партију руског центра Тимофеја Мозгова.

Клиперси су, најблаже речено, били декласирани у овом мечу, у коме су губили и са 32 поена, а притом су највише били бесни - на једну даму. Лорин Холткамп има 33 године и дели правду на НБА утакмицама од ове сезоне, чиме је постала тек трећи женски судија у најјачој кошаркашкој лиги света. Но, чињеница да је поделила техничке грешке Клиперсима када се томе уопште нису надали (укупно четири), натерало је неке од звезда екипе из Лос Анђелеса да прилично оштро коментаришу њено обављање посла.

"Смешно је како су нам свиране техничке. Ужасно је како је досуђена мени - хтели смо да организујемо брз напад, а она ми добаци "Но, но". Ја питам "Шта 'но-но'?", а она ми свира техничку грешку!? Смешно! Ако тако ради, можда ово и није за њу", рекао је Крис Пол, који је добио само једну, за разлику од његовог саиграча (и НБА рекордера, са 11) Мета Барнса, који је због две - искључен.

"Прву (технички грешку) ми досуде јер истргнем руку од момка који је 20 кила тежи, а који ме држи, а другу јер сам после недосуђеног фаула за нас рекао судијама 'Па, немојте да им поклањате утакмицу'. Сра*е је ово што се дешава. Ако не можемо да играмо уз емоције, не знам како уопште можемо да играмо. Знам да ми играчи треба да се контролишемо, али не можете играти на оваквом нивоу без емоција и без приче на терену. Ипак, ако ћемо искрено, судије немају много веза са тим како смо ми одиграли овога пута", рекао је Барнс.

Е, сад... То како се победе и порази рачунају у НБА лиги, могло би ускоро да добије потпуно другачији смисао, јер је комесар такмичења најавио могућност потпуне промене концепта пласирања у доигравање. Према садашњем плеј-оф систему, у обе НБА конференције директно иду победници сваке од три дивизија, као и пет тимова по учинку. Ту се мисли на пет тимова из Источне конференције, који се придруже трима екипама са Истока које су биле победнице дивизија, односно пет тимова са "Запада" оде у плеј-оф заједно са три западна тима који освоје своје дивизије.

Но, Адам Силвер је најавио да НБА тражи нови формат за плеј-оф, па му се за сада највише свиђа да и даље укупно шест победника дивизија иде у доигравање, а да преосталих десет места попуне - десет најбољих НБА тимова који следе по учинку, без обзира из које су конференције.

У преводу на српски, то значи ово: Да плеј-оф сада почне, Шарлот (са учинком 22-27) и Мајами (21-28) били би учесници доигравања као седми и осми тим са Истока. Али, када би сада плеј-оф почео по тим новим правилима, ни Шарлот ни Мајами не би заиграли у њему, већ би их одменила два тима са Запада која, иначе, не би ушла плеј-оф: деветопласирани тим Западне конференције Њу Орлеанс (26-23) и десетопласирана Оклахома (25-24).

Резултати:
Шарлот - Вашингтон 94:87
Кливленд - ЛА Клиперс 105:94
Сакраменто - Далас 78:101
Портланд - Феникс 108:87

Коментари / 0

Оставите коментар