NBA: Sjajni Kuzmić, zvijezde bjesne na damu...!

Konačno i Ognjen Kuzmić može da kaže da je uživao na košarkaškom parketu i to u dresu Voriorsa. Ali, njegov Golden Stejt ponovo ga je poslao u razvojnu ligu, pa je odličnu partiju pružio u ekip Santa Kruza, dok su NBA ligi odigrana četiri prilično zanimljiva meča.

Košarka 06.02.2015 | 11:00
NBA: Sjajni Kuzmić, zvijezde bjesne na damu...!

U pobedi "ratnika" nad Bejkersvildom od 95:77, Kuzmić je pružio jednu od svojih najboljih partija u NBDL-u: igrao je 34 minuta, a postigao 15 poena i ostvario 12 skokova i dve blokade, dok Miloš Milisavljević ni ovoga puta nije ulazio u igru, kao i na prethodnih nekoliko nastupa Santa Kruza.

Za to vreme, u najjačoj košarkaškoj ligi sveta bilo je više nego zanimljivo.

Klivlend je izgleda "sklopio sve kockice" posle očajnog starta sezone u koji je ušao kao pretendent za osvajanje trona usled formiranja trija Kajri Irving - Lebron Džejms - Kevin Lav. Dvanaestu uzastopnu pobedu Kavalirsi su ostvarili protiv Klipersa, a do 105:94 došli su uz 23 Lebronova i 24 Lavova poena, no i uz odličnu partiju ruskog centra Timofeja Mozgova.

Klipersi su, najblaže rečeno, bili deklasirani u ovom meču, u kome su gubili i sa 32 poena, a pritom su najviše bili besni - na jednu damu. Lorin Holtkamp ima 33 godine i deli pravdu na NBA utakmicama od ove sezone, čime je postala tek treći ženski sudija u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. No, činjenica da je podelila tehničke greške Klipersima kada se tome uopšte nisu nadali (ukupno četiri), nateralo je neke od zvezda ekipe iz Los Anđelesa da prilično oštro komentarišu njeno obavljanje posla.

"Smešno je kako su nam svirane tehničke. Užasno je kako je dosuđena meni - hteli smo da organizujemo brz napad, a ona mi dobaci "No, no". Ja pitam "Šta 'no-no'?", a ona mi svira tehničku grešku!? Smešno! Ako tako radi, možda ovo i nije za nju", rekao je Kris Pol, koji je dobio samo jednu, za razliku od njegovog saigrača (i NBA rekordera, sa 11) Meta Barnsa, koji je zbog dve - isključen.

"Prvu (tehnički grešku) mi dosude jer istrgnem ruku od momka koji je 20 kila teži, a koji me drži, a drugu jer sam posle nedosuđenog faula za nas rekao sudijama 'Pa, nemojte da im poklanjate utakmicu'. Sra*e je ovo što se dešava. Ako ne možemo da igramo uz emocije, ne znam kako uopšte možemo da igramo. Znam da mi igrači treba da se kontrolišemo, ali ne možete igrati na ovakvom nivou bez emocija i bez priče na terenu. Ipak, ako ćemo iskreno, sudije nemaju mnogo veza sa tim kako smo mi odigrali ovoga puta", rekao je Barns.

E, sad... To kako se pobede i porazi računaju u NBA ligi, moglo bi uskoro da dobije potpuno drugačiji smisao, jer je komesar takmičenja najavio mogućnost potpune promene koncepta plasiranja u doigravanje. Prema sadašnjem plej-of sistemu, u obe NBA konferencije direktno idu pobednici svake od tri divizija, kao i pet timova po učinku. Tu se misli na pet timova iz Istočne konferencije, koji se pridruže trima ekipama sa Istoka koje su bile pobednice divizija, odnosno pet timova sa "Zapada" ode u plej-of zajedno sa tri zapadna tima koji osvoje svoje divizije.

No, Adam Silver je najavio da NBA traži novi format za plej-of, pa mu se za sada najviše sviđa da i dalje ukupno šest pobednika divizija ide u doigravanje, a da preostalih deset mesta popune - deset najboljih NBA timova koji slede po učinku, bez obzira iz koje su konferencije.

U prevodu na srpski, to znači ovo: Da plej-of sada počne, Šarlot (sa učinkom 22-27) i Majami (21-28) bili bi učesnici doigravanja kao sedmi i osmi tim sa Istoka. Ali, kada bi sada plej-of počeo po tim novim pravilima, ni Šarlot ni Majami ne bi zaigrali u njemu, već bi ih odmenila dva tima sa Zapada koja, inače, ne bi ušla plej-of: devetoplasirani tim Zapadne konferencije Nju Orleans (26-23) i desetoplasirana Oklahoma (25-24).

Rezultati:
Šarlot - Vašington 94:87
Klivlend - LA Klipers 105:94
Sakramento - Dalas 78:101
Portland - Feniks 108:87

Komentari / 0

Ostavite komentar