У недјељу и до минус 15

БиХ је данас осванула под снијегом, а циклон, који се налази изнад Јадрана, донијеће обилне сњежне падавине у сјеверозападним дијеловима БиХ, нестабилно вријеме и изузетно ниске температуре у наредним данима.

Босна и Херцеговина 05.02.2015 | 21:45
У недјељу и до минус 15

Из Федералног хидрометеоролошког завода саопштили су да су интензивне сњежне падавине погодиле сјевер и сјеверозапад БиХ те да се у ноћи са четвртка на петак очекују обилне падавине, које ће донијети и до 20 центиметара новог бијелог покривача.

Већ данас, према информацијама из Олимпијског центра Јахорина, на овој планини сњежни покривач достигао је 150 центиметара.

"У петак нас очекује претежно облачно вријеме, у Крајини и на западу земље снијег ће наставити да пада, док ће у источним дијеловима падавине бити мањег интензитета, а у Херцеговини ће бити кише од 20 до 50 литара по кубном метру", потврдила је Исмира Ахмовић, дежурни метеоролог у Федералном хидрометеоролошком заводу.

Ахмовићева је најавила да ће за викенд и даље вријеме бити нестабилно са снијегом у Босни и вишим крајевима те кишом и јаком буром у Херцеговини.

Метеоролози Републичког хидрометеоролошког завода РС најавили су јењавање падавина у суботу, али и ново погоршање временских прилика и захлађење у недјељу.

"Уз велико захлађење у недјељу, на планинама се очекује јак мраз с температуром и до минус 15 степени уз максималне дневне вриједности до минус два степена", казао је Игор Ковачић, дежурни метеоролог у РХМЗ.

Према извјештају Ауто-мото савеза РС, услови за вожњу на већини саобраћајница су отежани, али је проходност важнијих путева задовољавајућа.

"Видљивост је на подручјима с интензивним падавинама смањена, снијега има по коловозу на свим дионицама које воде преко планинских превоја, а због сњежних наноса и учесталих одрона долази и до повремених прекида саобраћаја на појединим путним правцима", навели су из АМС РС уз упозорење возачима на могућност обрушавања сњежних лавина.

Из БИХАМК-а су поручили да због зимских услова на путевима у Хрватској на граничном прелазу Изачић не могу саобраћати теретна возила изнад 7,5 тона те да је на снази забрана уласка камиона у Словенију.

Коментари / 0

Оставите коментар