Видео: Бјелица се сели у НБА - у Минесоту!

Ако се обистине предвиђања појединих америчких медија, у НБА лиги би број Срба требало да се увећа. Додуше, не одмах, већ од лета, јер се тада очекује долазак Немање Бјелице у Минесота Тимбервулфсе.

Кошарка 06.02.2015 | 10:40
Видео: Бјелица се сели у НБА - у Минесоту!

Према наводима појединих америчких интернет сајтова специјализованих за збивања у најјачој лиги на свету, Минесота "појачава своје напоре" да на крају ове сезоне ангажује Бјелицу, који је 2013. потписао трогодишњи уговор са Фенербахчеом.

Тимбервулфси су у ноћи НБА драфта 2010. одмах од Вашингтона "откупили" права на Бјелицин ангажман у лиги и од тада стрпљиво чекају да га доведу у своје редове. Сада су решени да своје намере и конкретизују.

А Бјелица игра све боље и боље. Са репрезентацијом је 2009. освојио сребро на Еуробаскету, а 2014. стигао до сребра на Мундобаскету. У овој евролигашкој сезони остварује просечно 11,5 поена, 7,1 скок, 1,8 асистенцију и 1,5 "крађа" за непуних 28 минута указане шансе по мечу од стране тренера Жељка Обрадовића.

У Минесоти су од играча који су претходно наступали за српске клубове играли Раша Нестеровић, Марко Јарић, Дарко Миличић, Александар Павловић, Игор Ракочевић, донедавно Мирослав Радуљица, а и даље Никола Пековић.

Коментари / 0

Оставите коментар