Video: Bjelica se seli u NBA - u Minesotu!

Ako se obistine predviđanja pojedinih američkih medija, u NBA ligi bi broj Srba trebalo da se uveća. Doduše, ne odmah, već od leta, jer se tada očekuje dolazak Nemanje Bjelice u Minesota Timbervulfse.

Košarka 06.02.2015 | 10:40
Video: Bjelica se seli u NBA - u Minesotu!

Prema navodima pojedinih američkih internet sajtova specijalizovanih za zbivanja u najjačoj ligi na svetu, Minesota "pojačava svoje napore" da na kraju ove sezone angažuje Bjelicu, koji je 2013. potpisao trogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom.

Timbervulfsi su u noći NBA drafta 2010. odmah od Vašingtona "otkupili" prava na Bjelicin angažman u ligi i od tada strpljivo čekaju da ga dovedu u svoje redove. Sada su rešeni da svoje namere i konkretizuju.

A Bjelica igra sve bolje i bolje. Sa reprezentacijom je 2009. osvojio srebro na Eurobasketu, a 2014. stigao do srebra na Mundobasketu. U ovoj evroligaškoj sezoni ostvaruje prosečno 11,5 poena, 7,1 skok, 1,8 asistenciju i 1,5 "krađa" za nepunih 28 minuta ukazane šanse po meču od strane trenera Željka Obradovića.

U Minesoti su od igrača koji su prethodno nastupali za srpske klubove igrali Raša Nesterović, Marko Jarić, Darko Miličić, Aleksandar Pavlović, Igor Rakočević, donedavno Miroslav Raduljica, a i dalje Nikola Peković.

Komentari / 0

Ostavite komentar