Пронаћи заједнички језик за Закон о раду

Министар рада и борачко–инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић сматра да ће Влада и социјални партнери у овој години успјети да пронађу заједнички језик у погледу доношења новог Закона о раду и наглашава да се овим актом не смију угрозити достигнута права радника и степен колективног преговарања.

Република Српска 04.02.2015 | 11:16
Пронаћи заједнички језик за Закон о раду

Савановић је истакао да овај закон треба да буде афирмативан и да нико од социјалних партнера не смије да се плаши да ће се донијети рјешења на штету постојећих права.

"Мислим да ће бити теже са синдикатом, али морамо проћи кроз то да бисмо дошли до рјешења које ће подићи ефекат рада и економију", рекао је Савановић за "Глас Српске".

Говорећи о редовности исплате пензија, Савановић је рекао да дуговања према Фонду пензијског и инвалидског осигурања износе 435 милиона КМ, али да исплата није спорна и да се наплата доприноса може побољшати оштријим кажњавањем обвезника који их не плаћају и јачањем привреде.

Према његовим ријечима, накнаде за борачке категорије у овој години нису умањиване, док је за самозапошљавање дјеце погинулих бораца предвиђено око милион КМ, а за ратне војне инвалиде и демобилисане борце 1,5 милиона КМ.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

04.02.2015 11:06

Овдје неко није нормалан. 20 година усклађују законе! Хвали се да борачка давања неће бити умањена, па гдје ће бити мања него што су сада?! Кош Један демогог из СНСД-а.Јавно или тајно нема везе. Вјероватно ће убрзо и он постати милионер. Шта је са мрљавим предсједником Борачке организације? Осим помена наших погинулих сабораца треба радити свој посао! Изгледа ми смо већ мртви за сваког па и овог већ шта је по чину... Свима треба ногу у задњицу и довести поштене и ефикасне људе. Ови само гледају како да се накупе, оду, пензију и уживају у својим "зарадама"

ОДГОВОРИТЕ
Name

фратар

04.02.2015 11:52

Какав црни такон о раду стално се нестобмуља људи који имају пуни стаз немогу у пензије сто је ван сваке памети и слика колико дрзава води рацуна о својим градјанима залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

04.02.2015 12:21

О цему овај прица? Који закон о раду, који синдикат? Закон о раду кроји удрузуње послодаваца на целу са врхуском власти, синдикат добије у дзеп и ту се заврсава сва брига за радника. Све треба мијењати од врха до дна, сви су купљени и имају ораха у дзепу, па и синдикат! Нека неко наведе ста је тај синдикат урадио и за једну фирму, ја имам веома лосе искуство са гранским синдикатом који це прије стати на страну послодаваца него радника а сви знамо засто ... да ли сте се запитали колике су плате у синдикату? Све ово је само магла и замајавање свих нас ........ДОСТА ЈЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

04.02.2015 21:45

ОВАЈ НЕМА ПОЈМА... НЕ ЗНА СЕ ДА ЛИ ЈЕ ПОШАО ИЛИ ДОШАО... А ЊЕГОВО МИНИСТАРСТВО ЈЕ ПОЗНАТО КАО МИНИСТАРСТВО КОЈЕ КРШИ ЉУДСКА ПРАВА СВИХ КАТЕГОРИЈА СТАНОВНИСТВА...ОД БОРАЦА, ПРЕКО БОШЊАКА И ХРВАТА, ПА ДО РАСНИКА И СИНДИКАТА... НАЈВЕЦИ БРОЈ УПРАВНИХ СПОРОВА ГРАДЈАНИ ВОДЕ БАС ППРОТИВ ОВОГ МИНИСТАРСТВА... БРАВО СОЦИЈАЛИСТИ ПОНАСАТЕ СЕ КАО САДИСТИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихи

05.02.2015 19:25

Кад послодавци плате дуг ПИО и пореској управе,онда се мозе прицати о новом закону о раду.

ОДГОВОРИТЕ