Оптима група дуг плаћа мазутом

Бањалучка Топлана мазут набавља по цијени која је за око 200 марака већа од реалне цијене на берзи. То потврђује фактура од осмог јануара из које се види да је Топлана плаћала Оптима групи мазут 693 марке по
тони, иако је у том моменту по званичном цјеновнику Оптима групе тона коштала 568 марака.

Република Српска 03.02.2015 | 17:23
Оптима група дуг плаћа мазутом

Топлана од Оптиме није добила ни уобичајен попуст од десет одсто на веће количине, али је зато платила далеко скупљи мазут од реалне тржишне вриједности. Цијена тешког лож уља на берзи у том тренутку износила је 398 марака. На 2.500 тона Топлана је изгубила 455.000 марака.

У међувремену су, сазнајемо, Влада Српске, град Бањалука, Топлана и Оптима група потписали уговор о набавци мазута вриједног шест милиона Марака, тако да Оптима да мазут Топлани на име дуга који има према
буџету Српске, а да тај дио дуга од шест милиона према буџету преузме град Бањалука и да гарантује да ће то бити плаћено.

О овој теми нисмо добили никакав одговор из града Бањалука. Још нема одговора ни из министарства екологије о издавању нове еколошке дозволе Топлани. Иста питања у министарство је послао и посланик СДС-а Давор Шешић. Питања је послао и у министарство финансија и министарство индустрије.

О компезирању дуга према буџету мазутом није званично обавијештена Народна скупштина. Очекују се званични одговори три министарства.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја

03.02.2015 16:36

Ниста друго него прање пара, Милиних, пардон, Лемијевих! (морам на закон да мислим, од сад само надимци)...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

03.02.2015 16:59

ПО НОВОМ ЗАКОНУ, Има мазута у БРОДУ колико год да траје зима направили су у рафинерији залиху да топлане могу да греју наш народ. За сав мазут захваланост припада нашем дрогом вољеном вођи.Он је ако потраје зима ишао и у Русију да договори мазут, мазута има у Броду и договореног у Русији, ШТА МИ МОЖЕ ЗИМА , Бродска топлана некористи мазут али планира наша драга власт да нагодину користимо мазут експермент кои сад радимо слабо се показао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алеxбл

03.02.2015 21:11

Ем је мазут скупљи ем је лосег квалитета (велики проценат сумпора) ту несто не стима!

ОДГОВОРИТЕ