Optima grupa dug plaća mazutom

Banjalučka Toplana mazut nabavlja po cijeni koja je za oko 200 maraka veća od realne cijene na berzi. To potvrđuje faktura od osmog januara iz koje se vidi da je Toplana plaćala Optima grupi mazut 693 marke po
toni, iako je u tom momentu po zvaničnom cjenovniku Optima grupe tona koštala 568 maraka.

Republika Srpska 03.02.2015 | 17:23
Optima grupa dug plaća mazutom

Toplana od Optime nije dobila ni uobičajen popust od deset odsto na veće količine, ali je zato platila daleko skuplji mazut od realne tržišne vrijednosti. Cijena teškog lož ulja na berzi u tom trenutku iznosila je 398 maraka. Na 2.500 tona Toplana je izgubila 455.000 maraka.

U međuvremenu su, saznajemo, Vlada Srpske, grad Banjaluka, Toplana i Optima grupa potpisali ugovor o nabavci mazuta vrijednog šest miliona Maraka, tako da Optima da mazut Toplani na ime duga koji ima prema
budžetu Srpske, a da taj dio duga od šest miliona prema budžetu preuzme grad Banjaluka i da garantuje da će to biti plaćeno.

O ovoj temi nismo dobili nikakav odgovor iz grada Banjaluka. Još nema odgovora ni iz ministarstva ekologije o izdavanju nove ekološke dozvole Toplani. Ista pitanja u ministarstvo je poslao i poslanik SDS-a Davor Šešić. Pitanja je poslao i u ministarstvo finansija i ministarstvo industrije.

O kompeziranju duga prema budžetu mazutom nije zvanično obaviještena Narodna skupština. Očekuju se zvanični odgovori tri ministarstva.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ja

03.02.2015 16:36

Nista drugo nego pranje para, Milinih, pardon, Lemijevih! (moram na zakon da mislim, od sad samo nadimci)...

ODGOVORITE
Name

Brod

03.02.2015 16:59

PO NOVOM ZAKONU, Ima mazuta u BRODU koliko god da traje zima napravili su u rafineriji zalihu da toplane mogu da greju naš narod. Za sav mazut zahvalanost pripada našem drogom voljenom vođi.On je ako potraje zima išao i u Rusiju da dogovori mazut, mazuta ima u Brodu i dogovorenog u Rusiji, ŠTA MI MOŽE ZIMA , Brodska toplana nekoristi mazut ali planira naša draga vlast da nagodinu koristimo mazut eksperment koi sad radimo slabo se pokazao.

ODGOVORITE
Name

alexbl

03.02.2015 21:11

Em je mazut skuplji em je loseg kvaliteta (veliki procenat sumpora) tu nesto ne stima!

ODGOVORITE